Ondřejova filmová škola aneb Praktické lekce filmu od Ondřeje Kepky

Ondřejova filmová škola aneb Praktické lekce filmu od Ondřeje Kepky
S Ondřejem Kepkou a kamerou se ocitnete na vodě, sněhu i pod vodou.
Kepka začíná pěkně od Adama, tedy od bratří Lumiérů. Odpovídá na otázky, co je to vlastně film, kdy a jak vznikl, a rychle pokračuje k praktickým lekcím domácího videa - jak natáčet děti, čeho se vyvarovat u turistických pohlednic, jak co nejlépe zachytit výlet či jakých nástrah se vyvarovat, když stojíte před velmi obtížným úkolem natočit svatbu.
ondrejova-filmova-skola-aneb-prakticke-lekce-filmu-od-ondreje-kepky
S Ondřejem Kepkou a kamerou se ocitnete na vodě, sněhu i pod vodou.
Po "základech" následuje "vyšší střední" se záludnostmi filmové osy, natáčením zvuku či nahráváním hudby. Nadšený amatér pak určitě nepohrdne ani "vysokou" se základy hraného filmu, dokumentu, filmových triků, dabingu, postsynchronů či problémy okolo autorských práv.
ondrejova-filmova-skola-aneb-prakticke-lekce-filmu-od-ondreje-kepky-1
Jedním z hostů Ondřejovy filmové školy je i střihač Alois Fišárek, poctivý krotitel Českých lvů.
http://www.kinobox.cz/clanek_admin/edit/6681Ondřej Kepka vypráví svižně, konkrétně, mnohdy s příjemně sebeironickým nadhledem a často za pomoci respektovaných kolegů, mj. filmového historika Karla Čáslavského, režisérů Jiřího Svobody, Jiřího Stracha a Jitky Němcové, herců Jaroslava Satoranského a Simony Postlerové, moderátorů Jana Rosáka a Aleše Cibulky, dokumentaristky Jany Hádkové, kameramana Josefa Špeldy, střihačů Aloise Fišárka a Jana Mattlacha, mistra zvuku Jiřího Klenky a řady dalších.
Dvoudisk třiatřiceti lekcí pro všechny milovníky filmu a videa je mj. k dostání i na adrese www.ondrejovafilmovaskola.cz.