Wanted: Jak to vypadá s pokračováním akční pecky s Angelinou Jolie?

Wanted: Jak to vypadá s pokračováním akční pecky s Angelinou Jolie?
Wanted | Universal Pictures
Derek Haas a Michael Brandt, kteří společně spáchali jedničku, byli před pár lety Universalem oficiálně povoláni, aby dali dohromady druhý díl. Podle starších dostupných informací se měl příběh znovu točit okolo Wesleyho Gibsona v podání Jamese McAvoye. Variant je několik (Wesley tentokrát učitelem / oživení Wesleyho otce), studio nicméně nikdy neupřesnilo, jakým směrem by se mělo pokračování vydat. Jistá byla jediná věc. A ta nejspíš stojí za tím, proč se do téhle chvíle nepovedlo dvojku protlačit do produkce: studio celou dobu stojí o to, aby se Wanted 2 upsala i Angelina Jolie...
... což je samozřejmě problém. Tvůrci ji totiž nechali nerozumně na konci prvního filmu zlikvidovat (přitom se dalo předpokládat, že o dvojku bude zájem). Vždy, když studio mluví o tom, že s projektem stále počítá, jedním dechem se dodá, že chtějí Jolie. Sama herečka se v minulosti na návrat moc netvářila: „Ta smrt to hrozně komplikuje. Snaží se mě dostat zpátky, ale já si myslím, že když už jsem v tom filmu umřela, mělo by to tak být doopravdy. Dělat dvojku by navíc bylo jen opakování téhož a to mě nezajímá.
V současné době se tedy situace má tak, že se s Wanted 2 oficiálně nic neděje. Nějaký scénář možná existuje, ale projekt stojí na mrtvém bodě a pokud se studio nevzdá myšlenky na Jolie, která se ostatně již věnuje herectví jen minimálně, pravděpodobně se dvojky nikdy ani nedočkáme.
Wanted
James McAvoy