Recenze: Comedy Central Roast of Charlie Sheen

Recenze: Comedy Central Roast of Charlie Sheen
Charlie Sheen
Princip Comedy Central Roast je jednoduchý: pozve se provařená celebrita, která to v poslední době hodně schytala v médiích. Večer je věnován jí, ovšem v tom smyslu, že si z ní jiné celebrity (ať už známější či naprosto neznámé) dělají legraci naprosto brutálním způsobem. Je to v podstatě jistá forma stand-up comedy, ovšem zde je cíl humoru předem jasný a ještě ke všemu je přítomný. Možná si říkáte, že když Sheen sedí kousek od ostatních, nebudou se do něj příliš navážet. Opak je pravdou. Tak drsný humor se v televizi jen tak nevidí. Hosté si ale nedávají jen Charlieho. Pěkně se špičkují i mezi sebou.
Abyste docenili veškeré fóry, musíte mít určitý přehled ohledně Sheenova života a znát i trochu svět celebrit. Jinak dobrou polovinu vtipů nepochytáte
Kdo Charlieho Sheena „opéká“? Předně moderátor Seth MacFarlane, jehož jméno sice nikomu nic neřekne, ale právě on stojí za scénáři Griffinových a American Dad!. Mezi hostujícími přísedícími je William Shatner (kapitán Kirk z původního Star Treku), Kate Walsh (seriál Chirurgové), Jon Lovitz (známý z komedií 80. let), Mike Tyson a pak lidé, kteří málokomu u nás něco řeknou: Amy Schumer, Jeffrey Ross, Steve-O, Patrice O'Neal a Anthony Jeselnik.
recenze-comedy-central-roast-of-charlie-sheen-5
Dle očekávání nejsou výstupy jednotlivých hostů, pokud jde o kadenci vtipů, dokonale vyvážené. O’Neil a Steve-O většinu času nudí. Ross, Shatner a Lovitz "jen" ujdou. Tyson je vyloženě strašný (tenhle dojem ale může být dán faktem, že Tyson neumí říkat s, takže mu většinu výstupu není nic rozumět). Kráska Walsh zaskočí drsným a trefným suchým humorem. Největším překvapením je ale no name dvojice Jeselnik a Schumer, která jde v černém humoru tak daleko, že skoro každá hláška volá po žalobě. Klobouk dolů.
Je veliká šance, že vás Comedy Central Roast of Charlie Sheen urazí, případně znechutí tím, o jak nevybíravou zábavu jde. Zdejší humor jde totiž mnohem (MNOHEM) dál, než je běžné. Proto si dejme pár příkladů:

Upozornění: Věty úmyslně nezjemňuji, tudíž to berte jako text pro 18+.

Jeselnik (na Sheena ): Jediný důvod, proč ses vrátil na televizní obrazovku, je ten, že Bůh nenávidí Michaela J. Foxe.
Schumer (na Tysona):  Máš na obličeji tetování, co normálně nosí kurvy na zádech. Nevíme, jestli se toho bát, nebo se na to udělat.
Walsh (na Sheena a Tysona): Je Charlie skutečně ten nejhorší chlap na světě, protože holce zaplatil 30 táců za to, aby ho vykouřila? Mike Tysona vykouříte, protože vám to přikáže, proto! Že je to tak, Steve-O?
Jeselnik (na Tysona): Máš na obličeji víc bordelu než Seal.
Shatner (na Sheena): Tak si přišel o flek. Nesmutni. Vzpomínám na příběh jinýho slavnýho chlapa, kterej byl laskavej ke kurvám, držel si okolo sebe dvanáct smolařů a nakonec ho ukřižovali židi. A dnes ho všichni uctívají!
Walsh (na Sheena): Charlie je občas zmatený. Je to jediný chlap, který vytáhne nůž na ženskou, která už dávno souhlasila s tím, že se s ním vyspí.
Takle vypadá celý pořad, přičemž to, co jsem výše vypsal, je pouhý zlomek toho, co všechno v pořadu padne. Na konci celé show přirozeně vystoupí i samotný Sheen, všechny si podá a sám se vyjádří ke své kariéře.
recenze-comedy-central-roast-of-charlie-sheen-3
Nejspíš to vypadá, že je celý pořad koncipován jako lynčování. Takhle jednoduché to ale není. Současně je patrné, že show hosta oslavuje a vzdává mu poctu (což ostatně na konci svých výstupů činí i sami "opékači"). Je to téměř neuvěřitelná forma zábavy. Lidé se do sebe ukrutným způsobem navážejí pro pobavení publika a o pár minut později se plácají po rameni a smějí se spolu. Připomíná to hokej, ve kterém si jdou hráči s extrémní zuřivostí po krku a po odpískání poslední třetiny společně skončí na pivu.
Pokud je podobný druh drsného humoru vaším šálkem čaje, budete se u  Comedy Central Roast of Charlie Sheen bavit přímo královsky. V opačném případně vás pořad znechutí. Je to na nátuře. I na mě byly některé fórky trochu moc (viz vtip s Foxem, kterého mám hodně rád), ale přistoupil jsem na hru a díky tomu si to užil od první do poslední minuty. Což doporučuji i vám.
Hodnocení: 85%