Jiří Vejdělek dotočil nový film, komedii o ženách

Do českých kin by Ženy v pokušení, pod nimiž je Vejdělek podepsaný i jako scenárista, měly vstoupit v březnu příštího roku v produkci společnosti Infinity Tomáše Hoffmana.

Ten se před třemi lety produkčně podílel i na Vejdělkově prvotině, snímku Účastníci zájezdu adaptující román Michala Viewegha. Ženy v pokušení teď mají zřejmě podobný komerční potenciál. "Doufám, že se tahle komedie bude blížit mé představě ideální ženy, tedy bude vášnivá, citlivá i vtipná," doufá režisér Vejdělek. Natáčení filmu s celkovým rozpočtem 25 milionů korun probíhalo v září a říjnu nejen v Praze, ale také v Podještědí, hlavním partnerem je televize Nova.
 
Ústřední role v příběhu žen tří generací v jedné rodině, bývalé herečky, psycholožky a studentky, které se vyrovnávají s rozdílnými pohledy na muže, ztvárnily Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Kubařová. Herečkám sekundují v dalších rolích Jiří Macháček, Roman Zach a Vojtěch Dyk.

Právě díky hvězdnému obsazení si od filmu Ženy v pokušení hodně slibuje i distributor filmu, společnost Falcon.

"Scénář Jiřího Vejdělka jsem přečetl jedním dechem. Je chytře napsaný a vtipný. Když to zkombinuji s atraktivním hereckým obsazením, vychází mi z toho filmový hit roku 2010," uvedl ředitel Falconu Jan Bradáč, který Ženy v pokušení také koprodukoval. Komerční úspěch si ostatně Falcon pojišťuje i jinak. Do kin jej na jaře příštího roku pošle v rekordním počtu padesáti distribučních kopií.

Zdá se, že Falcon na původní české komedie od nynějška hodně sází. Zřejmě proto, že v domácím prostředí komediální žánr s obsazením populárních herců už předem zaručuje divácký zájem. Falcon letos produkoval a distribuoval i komedii Líbáš jako Bůh. Ta pak i přes rozpačité přijetí odborné kritiky nalákala do kin přes devět set tisíc lidí.