Riddick je série, kterou ani propadák a pandemie nezabijí. Vin Diesel se v roli ještě jednou vrátí

Riddick je série, kterou ani propadák a pandemie nezabijí. Vin Diesel se v roli ještě jednou vrátí
Riddick: Kronika temna | Universal Pictures
Proč se natáčení neustále oddaluje? V prvé řadě má Diesel plné ruce práce se sérií Rychle a zběsile. Svou roli sehrála i pandemie, která toho obecně v Hollywoodu nezdržela málo. A navíc Riddick není nějak extra výdělečná série.
Jednička Černočerná tma (2000) stála 23 miliony dolarů a vydělala 53. Dvojka Riddick: Kronika temna (2004) to zkoušela výrazně epičtěji, stála masivních 120 milionů a vydělala jen 107. Pro jinou sérii by to znamenalo konec, ale samotná postava docela úspěšně žila prostřednictvím knih, videoher a animovaných speciálů, takže si Vin Diesel nakonec dokázal prosadit trojku. A té se ve zmíněném roce 2013 vedlo zdaleka nejlépe.
Snímek prostě pojmenovaný Riddick stál 38 milionů a vydělal 94. Poprvé se tak dostavilo něco, co šlo označit za skutečný úspěch. Od té doby Diesel usilovně pracuje na tom, aby prosadil čtyřku. A nyní na ni prý konečně dojde.
Vin Diesel, David Twohy
Vin Diesel a David Twohy
Režírovat bude opět David Twohy, autor celé série, který se tradičně ujal i scénáře. Snímek ponese název Riddick: Furya a Diesel ho produkuje společně se svou sestrou Samanthou Vincent. Jak již název napovídá, Riddick se konečně vrátí na svou rodnou planetu Furyi, ale nepočítá s tím, jaké vražedné překvapení tam najde. Ukáže se, že Furyané na planetě bojují proti úplně novému nepříteli a někteří z obyvatel by „měli Riddickovi být daleko podobnější, než si kdy vůbec dokázal představit“. Co přesně to znamená, to v tuhle chvíli nevíme, ale Twohy slíbil odhalit více z Riddickova původu.
Pokud jde o celkové pojetí, podle starších zpráv by se čtyřka měla dějem i výpravou podobat spíše velkolepější Kronice temna než dílům Riddick a Černočerná tma. To je trochu zvláštní rozhodnutí, když to byla právě Kronika temna, která jako jediná v kinech propadla. Je nicméně otázkou, jestli se od té doby nezměnila vize, neboť velká studia údajně nemají o film přílišný zájem a Diesel tak momentálně hledá produkční partnery v menších firmách.
Riddick: Furya nemá v tuhle chvíli datum premiéry.

Kinolog: Šílený sektář zabil 900 lidí, Čech o tom natočil film. Lepší než udělá DiCaprio

O sektě Chrám lidu, již vedl reverend Jim Jones, vzniklo již mnoho dokumentárních i hraných filmů a seriálů. V roce 1978 spáchalo přes 900 jejích členů hromadnou sebevraždu, když vypili jed. Český snímek režiséra Jana Bušty se pokouší uchopit tragédii jinak než všechna ostatní díla.