Remake „nejmilovanějšího filmu všech dob“ je tady, podívejte se na trailer

Remake „nejmilovanějšího filmu všech dob“ je tady, podívejte se na trailer
Forrest Gump | 1994 Paramount Pictures
A přesto remake Forresta Gumpa vznikl, tentokrát je v tom ale Hollywood nevinně. Místo toho jdeme do Bollywoodu! Klasika z roku 1994 zaujala indickou superstar Aamira Khana natolik, že zajistil pro svou produkční společnost práva s tím, že si přirozeně zahraje hlavní roli. A víte co? Jakkoli ten nápad zní šíleně, první uvolněný trailer působí docela sympaticky.
Forrest Gump
Váhám, zdali je to milou atmosférou celého traileru nebo využitím krás Indie, upoutávce nicméně nelze upřít určité kouzlo. Ano, je jiné, než jakým disponoval originál. Jenže to je právě ono –⁠ snímek Laal Singh Chaddha aspoň nepůsobí jako chabá kopie, ale spíše coby osobitá variace.
Ostatně i Khan v minulosti vysvětlil, že film nebude přímým remakem. Snímek z roku 1994 a román Winstona Grooma se soustředily na americké historické události, zatímco novinka se naopak vztahuje k indické historii.
Tomu je uzpůsobena i nejslavnější hláška Forresta Gumpa „život je jako bonboniéra“, která se změnila na: „Život je jako golgappa, žaludek se cítí plný, ale srdce stále touží po dalším.“ Khan to pro BBC vysvětlil následovně: „Golgappa je takové pouliční jídlo, které máme v Indii. Je velmi oblíbené, protože když ho jíte, nikdy nemáte chuť přestat. Bylo to dobře vybráno.“
Původní film získal v roce 1995 šest Oscarů včetně sošky za nejlepší film, nejlepšího herce pro Hankse a nejlepšího režiséra pro Roberta Zemeckise.
Tom Hanks, Robin Wright
Forrest Gump | 1994 Paramount Pictures

Kinobox: Predátora dnes může zabít i malá holka

Už sedmý film s monstrem, kterému abstraktně říkáme Predátor (i když se jmenuje jinak), se poprvé odehrává v hluboké minulosti a poprvé je hlavní hrdinkou žena, členka kmene Komančů.