Jedna z nejslavnějších komedií Terence Hilla a Buda Spencera dostala remake. První trailer působí rozpačitě

Jedna z nejslavnějších komedií Terence Hilla a Buda Spencera dostala remake. První trailer působí rozpačitě
Jestli se rozzlobíme, budeme zlí | Rizzoli Film
Dokážete si představit kteroukoli klasiku Jean-Paula Belmonda natočenou znovu s někým jiným v hlavní roli? I kdyby byl nově zvolený herec sebelepší, Bébel byl zkrátka jen jeden. To samé bezpochyby platí pro duo Bud Spencer a Terence Hill. Tahle nepravděpodobná dvojice, kterou osud náhodou spojil před kamerou, společně natočila osmnáct filmů. A většinu milují fanoušci dodnes.
Bud Spencer
Jestli se rozzlobíme, budeme zlí | Rizzoli Film
Ztřeštěná komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) patří bezpochyby k těm nejslavnějším a nejúspěšnějším. Hrdiny snímku jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid (Hill) a Ben (Spencer). Přestože dříve by je nikdo nedostal do jedné místnosti, teď se od sebe odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák bugy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc.
Bylo jen otázkou času, než se někdo v Itálii pokusí slávu dvou borců, kteří rozdali na plátně nejvíce facek, oprášit. A je to nevděčný úkol. Najít dokonalou náhradu za jednoho herce je těžké. Ale za dva? Jak ukazuje první trailer remaku Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, to už je hotové peklo.
Altrimenti ci arrabbiamo
Hudba, facky a bugina působí povědomě. Ústřední duo je cizí. Jeden je málo fešák, druhý příliš hubený. A je vesměs jedno, jak dobře se s rolemi poperou. Zkrátka to celé nevyhnutelně bude na znalce originálu působit divně.
Snímek vstoupil do italských kin 23. března a první ohlasy jsou zatím průměrné. Zda se podívá i do těch českých, to v tuhle chvíli nevíme.