Cuphead: Jedna z nejhezčích kreslených videoher všech dob míří v seriálové verzi na Netflix

Cuphead: Jedna z nejhezčích kreslených videoher všech dob míří v seriálové verzi na Netflix
Cuphead na scénu! | Netflix
Hardcore plošinovka Cuphead vyšla před pěti lety pro počítače a konzole a okamžitě se z ní stal hit. Přestože šlo o projekt nezávislého studia, obrovský zájem tu byl prakticky už od oznámení, neboť autoři pracovali s opravdu nádhernou animací, která připomínala kraťasy ze třicátých let minulého století. Vývojáři ze Studia MDHR v roce 2019 oznámili, že pracují s Netflixem na seriálové verzi, přičemž – což není příliš obvyklé – animace nebyla svěřena filmovému studiu, ale znovu se o ni postarali v MDHR.
Cuphead na scénu!
Show nese název Cuphead na scénu! a zaměří se na příběh Cupheada a jeho bratra Mugmana, kteří budou prožívat divoké dobrodružství na Inkwellských ostrovech. Během cesty se setkají i se samotným ďáblem.
Trailer je plný odkazů na zlatý věk animace, od tančících kostlivců až po díla bratří Fleischerů, kteří byli průkopníky amerického animovaného filmu (Max byl také vynálezcem rotoskopu). Zachycuje stejnou chaotickou atmosféru nejen barvami nebo divokými pohyby postav, ale i zvoleným designem.
Seriál nabídne dvanáct epizod po dvanácti minutách. Tvůrci hry Chad a Jared Moldenhauerovi jsou také výkonnými producenty seriálu. Režiséry jednotlivých epizod jsou Adam Paloian (Spongebob v kalhotách) a Clay Morrow (Myšák Mickey). Cuphead na scénu! dorazí na Netflix 18. února.
Cuphead na scénu!
Cuphead na scénu!