Hvězda Zlatých sedmdesátých si ukousla nemalé sousto – zahraje si mstitele Zorra

Hvězda Zlatých sedmdesátých si ukousla nemalé sousto – zahraje si mstitele Zorra
Wilmer Valderrama | Miramax
hvezda-zlatych-sedmdesatych-si-ukousla-nemale-sousto-zahraje-si-mstitele-zorra
Valderrama jako Fez v Zlatá sedmdesátá | Carsey-Werner Distribution
Toho si většina vybaví jako Feze ze sitcomu Zlatá sedmdesátá, takže možná nepůsobí jako materiál na hrdinskou postavu, již v roce 1919 vytvořil americký spisovatel Johnston McCulley. Kdo nicméně viděl seriálovou verzi Od soumraku do úsvitu, kde si Valderrama zahrál drsného vůdce kartelu Carlose, ten mi dá jistě za pravdu, že by postavu mstitele měl zvládnout (pokud jste seriál neviděli, můžete si „doplnit vzdělání“ na Netflixu).
Valderrama se současně ujme i pozice producenta. Nová show bude volnou předělávkou seriálu společností Disney-ABC, který se vysílal v letech 1957 až 1959, kdy vzniklo celkem 78 epizod a hlavní roli si zahrál Guy Williams. Na začátku 60. let byly odvysílány také čtyři hodinové epizody, čímž seriál oficiálně skončil. Příběh se soustředil na dobrodružství Dona Diega de la Vegy, dědice nejbohatšího statkáře v Kalifornii, který využíval své schopnosti k ochraně vesnice Pueblo de Los Angeles před zloduchy a zkorumpovanými politiky. Zorro je známý svým klasickým celočerným vzhledem s pláštěm, sombrerem a kapesníkovou maskou zakrývající oči.
hvezda-zlatych-sedmdesatych-si-ukousla-nemale-sousto-zahraje-si-mstitele-zorra-1
Guy Williams jako Zorro | Disney
O nové show se toho zatím moc neví, prezident společnosti Disney Branded Television Ayo Davis nicméně uvedl, že v novém zpracování maskovaného mstitele budou použity některé prvky klasického příběhu: „Známou klasiku přetváříme v působivý dobový příběh, který se odehrává v Pueblo de Los Angeles, ale je vyprávěný ve velmi moderním telenovelovém stylu s bohatě vykreslenými současnými postavami a vztahy na pozadí akce, dramatu, napětí a humoru původního Zorra... Wilmer sdílí naše odhodlání a těšíme se, že přineseme kulturně relevantní a zábavný příběh.“
Nový Zorro zatím nemá datum premiéry, a i když to nikdo přímo neuvedl, s největší pravděpodobností zamíří na streamovací službu Disney+.