Trailer: Resident Evil to u fanoušků zkouší podruhé, s novým obsazením a věrnějším využitím předlohy

Trailer: Resident Evil to u fanoušků zkouší podruhé, s novým obsazením a věrnějším využitím předlohy
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Ostatně, když se stejné prokletí povedlo prolomit u komiksů (nebo už jste zapomněli, o jak podceňovaný filmový žánr v osmdesátých a devadesátých letech šlo?), musí se to povést i u her. Filmová série Resident Evil s Millou Jovovich to částečně dokázala. Objektivně nebyla moc dobrá, ale základnu věrných diváků si vytvořila, dočkala se rovnou šesti dílů a na celosvětových tržbách pokořila hranici jedné miliardy. Jistě, komiksové blockbustery tu samou metu zvládnou jediným kouskem. Ale to už je jiná liga.
Jakkoli lze vnímat Resident Evil jako úspěšnou sérii, pro fanoušky moc nebyla. Zpočátku se ještě snažila držet kořenů, ale pak se utrhla vlastním směrem, začala ujíždět na 3D formátu a zpomalovačkách a pro milovníky předlohy toho ve filmech moc nezůstalo (nemluvě o opravdu mizerném fanservisu, kdy postavy náhle bez vysvětlení z dílu na díl mizely). Je pochopitelné, že tohle chce někdo napravit. Natočit skutečný Resident Evil, ne dílo, které se jen vzdáleně inspiruje. A dnes tu máme první upoutávku...
Resident Evil: Raccoon City
Začneme pozitivy. Obsazení je dobré. Vážně. Většina tváří vám zřejmě nic neřekne, ale všichni v nějakém jiném projektu dokázali, že talent jim rozhodně nechybí. Jistě, fanoušci budou občas skřípat zuby u toho, jak jsou do různých rolí tlačeni zástupci etnik, ale předloha nikdy moc rozmanitá nebyla a... Taková je doba. A když je herec dobrý, proč tohle dramatizovat.
I řada odkazů potěší, stejně jako dějová linka kopírující první dva díly série.
Jen ten vizuál. Celý projekt má nádech druhé cenové. Nic tu nevyčnívá, žádný záběr nevyvolá wow efekt. Samotný trailer je střižený dobře, ale jako by jeho autoři neměli pořádně s čím pracovat. Doufejme, že výsledek nabídne výživnější momenty, jako první lákadlo tohle totiž moc nefunguje.
Resident Evil: Raccoon City vstoupí do českých kin 2. prosince.
Resident Evil: Raccoon City
Resident Evil: Raccoon City