Podívejte se na úvodní čtyři minuty nového spektáklu režiséra Gladiátora

Podívejte se na úvodní čtyři minuty nového spektáklu režiséra Gladiátora
Poslední souboj | Scott Free Productions
Jedno se Scottovi musí nechat. Možná už nemá vypravěčskou důslednost jako kdysi, pořád ale umí ve svých filmech nabídnout měřítko jako málokdo.
Dvakrát tolik to platí u historického žánru a úvodní čtyři minuty jeho novinky Poslední souboj, které právě studio uvolnilo online, jsou toho důkazem:
Poslední souboj
Scenáristy filmu jsou Ben Affleck a Matt Damon, kteří za celou svou kariéru společně napsali jediný film, a to Dobrého Willa Huntinga, přičemž za svou práci rovnou získali Oscara. Stejně jako ve zmíněném Huntingovi navíc i tentokrát zamířili před kameru. Původní plán byl, že se ujmou hlavních protagonistů, Affleck byl ale nakonec časově vázán jinde, a tak svou postavu přenechal Adamu Driverovi. Sám si zahrál alespoň jednu z vedlejších rolí.
Oficiální popis distributora: Příběh se odehrává ve Francii 14. století a je o posledním, oficiálním, Francií posvěceném duelu mezi dvěma muži. Jean de Carrouges (Matt Damon) a Jacques Le Gris (Adam Driver) jsou přátelé, ze kterých se stanou rivalové. Středobodem jejich pře je Marguerite (Jodie Comer), žena Carrougese. Tu Le Gris dle jejích slov napadne, ona ho veřejně obviní, jenže on tvrdí, že je nevinný. Carrouges začne bránit čest své ženy a výsledkem je duel s tím nejvyšším rizikem – smrtí. V případě prokázání nevinny Le Grise navíc Marguerite hrozí ještě upálení zaživa.
Poslední souboj uvede do českých kin společnost Falcon 21. října.
podivejte-se-na-uvodni-ctyri-minuty-noveho-spektaklu-rezisera-gladiatora
Poslední souboj | če