O víkendu bude v Praze veselo. V ulicích potkáte své oblíbené hrdiny, padouchy i animované postavy

O víkendu bude v Praze veselo. V ulicích potkáte své oblíbené hrdiny, padouchy i animované postavy
Belfik cosplay | Bronislav Bažant
Kromě toho, že je festival vizualizován do asijského stylu, tak se zde můžete účastnit nejrůznějších soutěží, promítání anime, workshopů a přednášek, nabízí také bohaté stánky s originálním merchem a v neposlední řadě přátelskou atmosféru.
Každoročně se sem navíc sjíždějí desítky možná stovky cosplayerů se svými propracovanými kostýmy, které celkovou popkulturní atmosféru conu ještě více podtrhují. A jestli nejste nadšenci japonských anime, tak by vás mohly potěšit především ukázky bojových umění, tradičních i moderních tanců či koutek s videohry. Jak to ale bude probíhat za doprovodu současných opatření?
o-vikendu-bude-v-praze-veselo-v-ulicich-potkate-sve-oblibene-hrdiny-padouchy-i-animovane-postavy
Advík 2018 | Josef Zobal
Vše to začíná u počtu omezených účastníků, jenž je letos povolený pouze do 500 osob. Organizátoři navíc po dlouhých rozpravách s českou hygienou museli všem účastníkům nařídit PCR či antigenní testy, kterými se budou muset při vstupu do areálu prokazovat. Důležité je zmínit to, že čestné prohlášení nestačí. Všichni u sebe musejí mít platný certifikát. Advíku se ale můžete účastnit i v případě, že za sebou máte ukončené očkování a od vaší druhé aplikace uběhlo 14 dní. V tomto případě se opět stačí prokázat platným certifikátem. Dalším pravidlem je dodržovat hygienická pravidla uvnitř areálu jako je nošení roušek a být ohleduplný.
o-vikendu-bude-v-praze-veselo-v-ulicich-potkate-sve-oblibene-hrdiny-padouchy-i-animovane-postavy-3
Advík 2018 | Josef Zobal
Na Advík se česká otaku a cosplayerská komunita již několik týdnů těší a doufá, že vše proběhne hladce a bez větších komplikací. Kvůli epidemii je totiž Advík první větší akcí, jež se u nás od března minulého roku koná. Celá akce proběhne od pátku 30. července do 1. srpna v Modré škole na Praze 4.