Česká režisérka pověstná filmy, které u kritiků propadly, točí novinku zabývající se postavením moderní ženy ve společnosti. Sama si zde i zahraje

Česká režisérka pověstná filmy, které u kritiků propadly, točí novinku zabývající se postavením moderní ženy ve společnosti. Sama si zde i zahraje
Eva Toulová při natáčení filmu Superžena | COPPERFILM - Elena Jermačenko
Mladá herečka, scenárista a režisérka Eva Toulová, jež vystudovala režii na FAMU, má za sebou už tři celovečerní kinofilmy (Šťastná, Jak se moří revizoři, Casting na lásku), žádný však nebyl přijat zrovna s nadšením. Ani jeden snímek nepřekonal v naší databázi celkové hodnocení 40 %, recenze na ně se obvykle pohybují procentuálně ještě níže a v kinech také příliš nebodují. Např. loňský Casting na lásku vydělal dohromady jen přes dva a půl milionu korun, což opravdu není mnoho (obzvlášť při srovnání s jinými českými komediemi z poslední doby).
Casting na lásku
Casting na lásku | Petra Kadlecová, Daniela Hlasová
Nyní natáčí další, jenž ponese název Superžena. Tvůrci ho popisují jako vizuálně netradičně pojatý snímek ze současnosti, který se věnuje tématu moderní ženy a jejího postavení ve společnosti.
Eva Toulová
Superžena | COPPERFILM - Elena Jermačenko
Hrdinkou příběhu má být svobodná třicátnice Maja, jež nenaplňuje očekávání svého okolí, protože netouží po kariéře ani po založení rodiny. S každodenními tlaky bojuje tak dlouho, dokud jim nepodlehne a nerozhodne se být perfektní superženou, jak to od ní společnost vyžaduje.
Matouš Ruml
Eva Toulová a Matouš Ruml | COPPERFILM - Elena Jermačenko
Režisérka si pak sama zahrála jednu z postav. V jedné scéně se pak objeví i ve vaně, kde si bude malovat.
Eva Toulová
Eva Toulová | COPPERFILM - Elena Jermačenko
Ve filmu se dále objeví např. Matouš Ruml, Igor Bareš nebo Natálie Grossová. Tvůrci také uvedli, že se část snímku bude odehrávat pod vodou. Pravděpodobně půjde o snové scény, do nichž hrdinka ve svých představách uniká.
Natálie Grossová
Natálie Grossová | COPPERFILM - Elena Jermačenko
Přestože samotné téma je nepochybně velmi nosné a dlouhodobě aktuální a žánrově zřejmě půjde o romantickou komedii, vzhledem k předchozím režisérčiným filmovým dílům nelze příliš očekávat, že by ze Superženy vzešlo něco skutečně kvalitního. Šance na příjemnou oddechovku tu ale samozřejmě je.
Snímek by měl být dotočen v první polovině tohoto roku, jeho kinopremiéra je naplánována na příští rok.