Space Jam 2 se bude muset obejít bez skunka Pepého. Může za to nabádání k sexuálnímu obtěžování?

Space Jam 2 se bude muset obejít bez skunka Pepého. Může za to nabádání k sexuálnímu obtěžování?
Looney Tunes Cartoons (2019) | Warner Bros.
Francouzsky mluvící pruhovaný skunk jménem Pepé Le Pew je animovaná postava z krátkometrážních komediálních příběhů známých jako Looney Tunes. Pepé je charakter neustále toužící po věčné lásce a objetí od krásných dam. Kvůli svému specifickému odéru a poněkud agresivnímu vynucování svých tužeb své okolí ale spíše nutí, aby se od něj drželo co nejdál. V jednom ze článků od Charlese M. Blowa pro magazín New York Times je skunk označen za velký společenský problém, poněvadž údajně normalizuje téma znásilňování a ubírá mu na vážnosti. Tento článek údajně s rozhodnutím studií Warner Bros. o skunkově vynechání z připravovaného snímku Space Jam 2 (2021) nijak nesouvisí, přesto ale pobouřil nejen celý New York.
skunk-milovnik-si-za-sexualni-haraseni-vyslouzil-ban-z-noveho-filmoveho-pokracovani-2
Space Jam (1996) | Warner Bros.
Původně se měl Pepé Le Pew objevit po boku herečky Greice Santo ve scéně, kdy se jí snaží políbit. Greice se měla za toto chování naštvat, vylít mu drink na hlavu a dát mu pořádný pohlavek. To, že se studio rozhodlo animovaného „sexuálního maniaka“ z obrazovek stáhnout, pro ni bylo velkým zklamáním. Podle jejího mluvčího se Greice na tuto událost opravdu velmi těšila. Považovala to za skvělou příležitost, jak všem mladým a dětským budoucím divákům ukázat, že je chování Pepého pro společnost nepřijatelné. Nyní, když byl skunk stažen, postrádá pro svou účast ve filmu motivaci.
Newyorský publicista Charles M. Blow si za svůj článek údajně schytal pořádnou dávku kritiky, přesto si za ním ale stojí. V animovaných scénách původního seriálu je podle jeho slov skunkovo chování vskutku nepřijatelné. Například to, jak svou potenciální oběť, kočku Penelope, neustále chytá a líbá proti její vůli. I když se mu snaží vymanit ze sevření, Pepé na její snažení nijak nereaguje a neustále ji obtěžuje slovními, rádoby romantickými narážkami. Vše vrcholí ve scéně, kdy se kočce vloupe do bytu a zamkne za sebou dveře, aby mu nevinná oběť nemohla uniknout. Něco takového by prý podle statusu novináře na jeho osobním twitterovém účtu mohlo učit chlapce tomu, že dívčí „ne“ neznamená skutečné odmítnutí, ale jedná se jen o jakousi startovací čáru sexuální hry. Učilo by je to, že jsou slovní a dokonce i fyzické námitky ženy normální, rozkošné a vtipné.
Jaký názor na Pepého chování máte vy?
skunk-milovnik-si-za-sexualni-haraseni-vyslouzil-ban-z-noveho-filmoveho-pokracovani
Looney Tunes Cartoons (2019) | Warner Bros.