Kdo se ukrývá pod maskou otce Fury? Divoký tanečník, který má do prošedivělého starce daleko

Kdo se ukrývá pod maskou otce Fury? Divoký tanečník, který má do prošedivělého starce daleko
Yann Le Gac jako otec Fura | France 2 (FR2)
Vzhled otce Fury je totiž pouhou maskou. Pod ní se ukrývá Yann Le Gac, jemuž je dnes 68 let. A jde o velmi zajímavého chlapíka. Gac, původem z dělnické rodiny, se již v mládí rozhodl jít vlastní cestou a ve 14 se přidal k cirkusu. Stal se žonglérem, brzy mu to ale nestačilo a tak v sedmdesátých letech nastoupil na konzervatoř Mudra de Bruxelles, která se zabývala moderním baletem. V tu chvíli začala pro Gaca poměrně divoká etapa...
Gac se tancem, v němž neměl nouzi o výstřední oblečky, živil do roku 1984. Na doporučení režiséra Dominique Besnehard se zapsal do kurzů dramatu, aby vylepšil své herecké schopnosti. Střídavě (a bez většího úspěchu) pracoval na vedlejších rolích a věnoval se choreografii. Teprve až v roce 1991 přišel vytoužený zlom. Tehdy se stal Gac jednou z hlavních postav Pevnosti Boyard. Jen těžko někdo mohl tušit, že půjde o projekt na téměř celý život. V show sice původně vydržel Gac jen 10 let a pak ho na nějakou dobu vystřídal Didier Hervé, po postavě se mu ale nejspíše stýskalo, protože se k ní v roce 2003 vrátil a od té doby už se s tajemné věže nehnul.
Proměna na prošedivělého staříka prý trvá přes hodinu a stejnou dobu mu vizážistka masku i sundavá dolů. Jak Gac vypadá bez stařeckého make-upu a prošedivělých dlouhých vlasů, to ukazuje pár let starý obrázek níže.