Tři mušketýři budou mít novou filmovou adaptaci. A černošského kolegu

Tři mušketýři budou mít novou filmovou adaptaci. A černošského kolegu
Tři mušketýři (1993) | Buena Vista International
Dobrodružná klasika Alexandera Dumase patří mezi látky, které mají filmaři i diváci dlouhodobě ve velké oblibě. Za možná nejlepší je dosud považována slavná dvoudílná adaptace Richarda Lestera ze 70. let, kde se objevily tehdejší herecké ikony jako Michael York, Oliver Reed, Richard Chamberlain, Christopher Lee, Charlton Heston nebo Faye Dunaway. Zatím poslední filmovou verzi má na kontě Paul W. S. Anderson, ve které si (samozřejmě) zahrála i jeho žena Milla Jovovich. Ta sice nepatří mezi nejpovedenější, rozhodně se však řadí mezi ty nejméně tradiční a věrné předloze (Dumas by se asi hodně divil, jakou ujetou kovbojku Anderson z jeho veledíla udělal). A jelikož od této adaptace letos uplyne už deset let, nastal čas natočit další.
Logan Lerman, Luke Evans, Ray Stevenson, Matthew Macfadyen
Tři mušketýři (2011) | H. C. E.
Nové zpracování, jež by mělo být také dvojdílné, bude stejně jako většina předchozích hodně sázet na hvězdná jména v hereckém obsazení. Úskočnou Milady de Winter si tak zahraje neodolatelná Eva Green, Athose Vincent Cassel a Aramise Romain Duris. D'Artagnana pak ztvární Francois Civil a Porthose Pio Marmai. Ve dvojici snímků se dále objeví herci Vicky Krieps (královna Anna), Lyna Khoudri (Constance Bonacieux), Louis Garrel (Ludvík XIII.) či Oliver Jackson-Cohen (vévoda z Buckinghamu). Do klasického příběhu bude navíc nově zasazena postava jménem Hannibal. Ten bude vycházet z životního příběhu Louise Anniaby, jenž se stal prvním černošským mušketýrem v francouzských dějinách. Ještě tedy zbývá najít vhodné představitele pro ikonickou dvojici úhlavních zloduchů - hraběte Rocheforta a kardinála Richelieu.
Eva Green
Vincent Cassel
Oba snímky zrežíruje Martin Bourboulon (Eiffel), o scénáře se postarají Matthieu Delaporte a Alexandre de la Patelliere. První film se bude jmenovat Tři mušketýři - D'Artagnan a druhý Tři mušketýři - Milady. Oba by se měly začít točit na konci letošního léta.