Víte, komu Russell Crowe vděčí za úspěšný vstup do Hollywoodu? Možná vás to překvapí

Víte, komu Russell Crowe vděčí za úspěšný vstup do Hollywoodu? Možná vás to překvapí
Russell Crowe | Columbia TriStar
Russell Crowese již dobrých 25 let hřeje na výsluní divácké popularity, a byť
Rychlejší než smrt
Rychlejší než smrt | Columbia TriStar
v posledních letech příliš neřeší nadváhu a zapomíná používat holící strojek, stále platí za sympaťáka, jenž odevzdá každé roli maximum. V rámci propagace svého nejnovějšího filmu Unhinged, jenž se stal v USA první výraznější kino-premiérou po koronavirové pauze, zavzpomínal australský herec v pořadu Late Night with Seth Meyers na to, kterak se vlastně v továrně na sny před čtvrtstoletím prosadil. A nezapomněl přitom zdůraznit, že za svůj americký herecký debut ve hvězdně obsazeném westernu Rychlejší než smrt vděčí jen a pouze herecké kolegyni Sharon Stone.
Ta byla tehdy rovněž producentkou a Crowea, jenž už posbíral pár zajímavých úloh i ocenění v rodné Austrálii, si v konkurenci ostatních producentů doslova vydupala. Herec se k tomu nyní vyjádřil: "Byla doslova na nože s mužskými producenty, ale dupla si a řekla 'pro tu záležitost s milostným románkem si najmu člověka, jakého chci!'. Kdyby nebylo její oddanosti, nevím, jak dlouho by to trvalo, než bych dostal roli v americkém filmu. Mám jí být za co vděčný."
Rychlejší než smrt
Rychlejší než smrt | Columbia TriStar
A vděční mohou být i filmoví fandové, jimž při slovech 'Jsem Maximus Decimus Meridius' v podání talentovaného Crowea opakovaně naskakuje husí kůže - dost možná by si sympatický herec našel svou cestu ke hvězdám i bez pomoci slavné krásky, ale 'kdyby' je v tomto případě nežádoucí a je asi dobře, že na něj nedošlo.