Nejlepší festival nejlepších filmů se na podzim vrátí do nejlepších měst

Nejlepší festival nejlepších filmů se na podzim vrátí do nejlepších měst
ELBE DOCK 2019 | archiv pořadatelů
Filmový festival zaměřený na dokumentární debuty českých a evropských tvůrců se ze svého původně červnového termínu přesunul na první zářijový týden. I přes nutné změny se ale snaží zachovat maximum ze svého programu a od 1. do 6. září zve diváky do kina v Ústí nad Labem a o víkendu 5. až 6. září do Drážďan. Chystá se řada snímků v české i zahraniční soutěži, videoinstalace v maringotce na náměstí, komentované prohlídky městem, koncerty, venkovní kino i otevření netradičních a dosud nepřístupných prostor.
„Byli bychom rádi, kdybychom program netvořili sami, proto chceme přizvat i místní umělce. Na akci Open Párek, která se uskuteční 2. září, se mohou přihlásit hudebníci, tanečníci, akrobaté, kouzelníci, divadelníci, zkrátka všichni, co mají co ukázat,“ vyzývá dramaturg David Dittrich. Hlásit se mohou na david@elbedock.cz.
nejlepsi-festival-nejlepsich-filmu-se-na-podzim-vraci-do-nejlepsich-mest
Z loňského ročníku | ELBE DOCK 2019
Manipulace stokrát jinak
„Tématem, které prostupuje celý letošní ročník, je manipulace – filmová, reklamní, politická, s obrazem, střihem, kontextem, s divákem. Její různé podoby a formy se bude festival snažit ukázat nejen ve vybraných dokumentech, ale i ve své kampani, diskuzích s odborníky a doprovodném programu,” říká ředitel festivalu ELBE DOCK Filip Kršiak.
Mystifikační Ponrepo
Od 22. do 23. srpna si v předzvěsti festivalu přijdou na své fanoušci mockumentů a mystifikace. První den se mohou těšit na porci českých mockumentů. Druhý den se program zaměří na jednoho z nejznámějších mystifikátorů, kterým je anglický herec a komik Sacha Baron Cohen.
nejlepsi-festival-nejlepsich-filmu-se-na-podzim-vraci-do-nejlepsich-mest-2
Z loňského ročníku | ELBE DOCK 2019
Studentský all inclusive
Speciální balíček je připraven pro studenty s niterným zájmem o film a téma manipulace. Obojí budou moci blíže prozkoumat za pouhých 399 Kč. Užijí si film, přednášky, diskuze, workshopy a postaráno bude i o jejich ubytování a cestu do Drážďan a zpět. Více o studentském programu najdete na tomto webovém odkazu.
Zajistěte si své místo před plátnem už dnes
Se začátkem prázdnin byl zahájen i předprodej akreditací, v červenci za výhodnou cenu 200 Kč pro dospělé a 150 Kč pro studenty. Jednotlivé vstupenky nebudou v prodeji, ale s včasně pořízenou akreditací se diváci dostanou na všechny projekce a doprovodné akce festivalu za cenu ani ne dvou běžných lístků do kina. Akreditace jsou k dispozici na goout.net.
nejlepsi-festival-nejlepsich-filmu-se-na-podzim-vraci-do-nejlepsich-mest-1
Z loňského ročníku | ELBE DOCK 2019