V karanténě s... režisérkou Johanou Ožvold

V karanténě s... režisérkou Johanou Ožvold
The Sound is Innocent / Johana Ožvold | Cinémotif Films / detail plakátu
Johana Ožvold
The Sound is Innocent - Johana Ožvold | Česká televize
"Začátek karantény jsem prožívala pracovně velmi intenzivně, zrovna jsem dokončovala žádost na Fond kinematografie na podporu ve vývoji dokumentárního filmu. Připravuji další film, který se podobně jako The Sound is Innocent bude věnovat oblasti technologie a umění.
Pracuji jako kurátorka v Národním filmovém archivu, kde nakoukávám studentské filmy a píšu k nim popisky a anotace. Připravuji článek do Filmového přehledu. Karanténu tedy prožívám v plném pracovním tempu a v plné péči o patnáctiměsíčního syna.
Kromě zmiňovaného připravovaného celovečerního filmu v současné době pracuji na podcastové sérii Terapie sdílením pro platformu Audionaut, která se spustí v půlce dubna. Zrovna v době karantény poměrně dost lidí vyhledává mluvené slovo.
The Sound is Innocent
Johana Ožvold | Institut dokumentárního filmu
Dále připravuji seriál pro Mall.tv, který bude uveřejněný na podzim. Doufám, že v létě už budeme moct natáčet - jak další podcast pro Audionaut, tak seriál pro Mall.tv. Zároveň v létě plánuji i předtáčky a testy na další film. Mám rozpracovaný námět na hraný celovečerní film, tak pokud se nebude moct v létě točit, budu sedět na zadku a psát scénář. Doufám však, že v létě točit budeme, že budeme mít čas si odpočinout a připravit se na perný podzim.
S filmem The Sound is Innocent jsme měli naplánované na jaro různé festivaly a uvedení; jak tady, tak v zahraničí. Teď se vše ruší nebo přesouvá na podzim, takže bude extrémně výživný."
The Sound is Innocent
Filmovou tvorbu Johany Ožvold najdete na online platformě DAFilms.