Brno patřilo tancujícím hrdinům a superpadouchům

Brno patřilo tancujícím hrdinům a superpadouchům
Cosples navštívil i "Joker" | Petr Riedl
Právě takové netradiční akce jsem se zúčastnila minulou sobotu. V brněnském Bobbycentru totiž proběhl již několikátý ročník cosplay plesu neboli Cosplesu. Do Brna se sjeli nadšení fanoušci cosplayingu, aby se zde pobavili a ukázali své podomácku vyrobené a ušité plesové dámské i pánské šaty. Ačkoliv se to může zdát bizarní, byla to akce na úrovni, jaké se dostává jakémukoliv dalšímu plesu.
ples-v-zabavnem-kostymu-nic-neobyvkleho-8
Cosples | Michal Svojanovský
Tento Cosples se k nám dostal na základě jeho zahraničních vzorů, které se nazývají Cosplay Ball. Tyto neobvykle zaměřené plesy se po celém světě konají už několik let a ani my nejsme od roku 2016 pozadu. Zábava spočívá převážně v tanci, alkoholu a jídle, jak už tomu na obdobných akcích bývá. Program byl navíc doplněn o taneční vystoupení na profesionální úrovni. Cosplayeři se mohli pokochat párem tanečníků latinských tanců nebo taneční skupinou zaměřující se na hudební žánr k-pop (korejský pop), který je v cosplay komunitě obzvláště populární.
ples-v-zabavnem-kostymu-nic-neobyvkleho-3
Cosples | Gleb Veremenko
Cosplaye byly vítané, ale nebyly povinné. Spousta návštěvníků sem vytáhla své plesové šaty, nebo si je opatřila nějak jinak. Kdybyste tedy zvažovali se na takový ples podívat, nemusíte se zdráhat (i když třeba nejste vlastníky žádného cosplaye). Je nicméně vhodné hlídat server s prodejem vstupenek. Cosples je u nás totiž tolik populární, že jsou místenkové vstupenky vyprodané prakticky do pár minut.
ples-v-zabavnem-kostymu-nic-neobyvkleho
redaktorka na Cosplese | Gleb Veremenko