Silent Hill znovu míří do kin. A s tím nejlepším možným vypravěčem

Silent Hill znovu míří do kin. A s tím nejlepším možným vypravěčem
Silent Hill | Sony
Silent Hill přišel do kin v roce 2006 a režisér Christophe Gans v něm našel ideální balanc mezi věrnou adaptací a filmovým zážitkem. Doufali jsme, že jde o začátek nové éry, ale nestalo se. Přestože se od té doby řada jiných režisérů pokoušela prolomit prokletí adaptací videoher, nikdo se v rámci kvality ani nepřiblížil Gansově adaptaci (což bohužel platí i pro mizerné pokračování Návrat do Silent Hill 3D, které natočil v roce 2012 Michael J. Bassett). Dává proto smysl, že se k adaptacím videoher vrací sám Gans.
Konkrétně momentálně dělá hned na dvou herních projektech. Vyjma dalšího Silent Hillu chystá i filmovou verzi Project Zero, což je další úspěšná herní hororová série. Oba projekty připravuje Gans s Victorem Hadidou, který produkoval filmové Silent Hilly a také sérii Resident Evil .
Osobně mám obrovskou radost, že se Gans vrací do světa videoher. U prvního Silent Hillu projevil pro téma ohromný cit (nemluvě o silném vizuálu) a vždy mi přišlo na pováženou, že nebyl povolán k žádné jiné adaptaci.
Radha Mitchell
Deborah Kara Unger