Trailer: Představuje se film o jednom z největších atletů všech dob

Trailer: Představuje se film o jednom z největších atletů všech dob
Zátopek | Lucky Man Films
Zátopek
V hlavních rolích Emila a Dany Zátopkových uvidíme Václava Neužila a Marthu Issovou. Jednu z důležitých rolí, australského maratónce Rona Clarka vytvoří herecJames Frecheville.
Natáčení filmu Zátopek skončilo poslední zimní dotáčkou v polovině prosince, nyní se materiál přesouvá do střižny.
Václav Neužil (II)
Zátopek | Lucky Man Films – Dušan Martinček, Julie Vrábelová
Příběh Emila Zátopka, muže, jenž na Olympiádě v roce 1952 získal tři zlaté medaile a zároveň ve všech těchto disciplínách dosáhl světových rekordů, se stal legendou o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje další sportovce po celém světě. Mezi nimi je i australský rekordman Ron Clarke. Ten v roce 1968 v Mexiku navzdory očekáváním promarní pravděpodobně poslední šanci na olympijskou medaili. Propadne pochybám o smyslu vlastní kariéry a rozhodne se vydat za Emilem Zátopkem, jehož bezmezně obdivuje.
„Myslím, že náš film bude o sportu, trpělivosti, pochopení a dozrání,“ říká Václav Neužil o své, zatím největší filmové roli. „Bylo to a stále je velmi intenzivní setkání s Emilem Zátopkem. Václav i Martha pro své role podstoupili opravdu nevídané a mě trochu mrzí, že už to končí. Čeká nás dlouhá a komplikovaná postprodukce a já se už nemohu dočkat chvíle, kdy Zátopek vběhne na plátna kin,“ říká režisér David Ondříček.
Snímek Zátopek vzniká s osobní podporou paní Dany Zátopkové, vdovy po Emilu Zátopkovi. Premiéru bude mít v srpnu roku 2020.
Zátopek