Nový český seriál nám představí nejslavnějšího stavitele rybníků

Nový český seriál nám představí nejslavnějšího stavitele rybníků
Krčín | 2media.cz
Autorem scénáře desetidílného seriálu je spisovatel, novinář a muzikant Jan Matěj Krnínský. Hlavní roli pod režijním vedením Josefa Pecla hraje Ondřej Veselý. Seriál Krčín je první velkou filmovou produkcí "made in jižní Čechy", realizuje jej Českokrumlovská televize a Jihočeská filmová kancelář, natáčet se bude až do konce roku 2020.
Nedaleko Českého Krumlova se díky maximální vstřícnosti Rybářství Nové Hrady, kterému tamní soustava rybníků patří, a ochotě, zkušenosti a fyzické zdatnosti party dobrovolných hasičů z SDH Prostřední Svince, kteří významně pomohli se stavbou rybníkářské vesnice, podařilo natočit několik náročných výpravných scén. „Natáčeli jsme scény u vody, stavbu hráze rybníka Rožmberk a vybudovali jsme také deset replik rybníkářských chýší včetně vybavení. Rybníkářskou osadu jsme ovšem na závěr částečně nechali shořet,“ prozradil Pecl. Natáčení těchto stěžejních scén předcházela mnohaměsíční pečlivá příprava, jak potvrdil Krnínský: "Z větší části jsem se opíral o odborné zdroje, než o známé a zkreslující beletrie s rožmberskými tématy. Dramaturgie pak byla přizpůsobena filmové řeči tak, aby ve výsledku převládlo kouzlo samotného příběhu."
Jednu z postav historického příběhu ztvární zpěvačka Lenka Lo Hrůzová, vítězka druhé řady pěvecké soutěže Hlas Česko Slovenska, která nazpívala také seriálovou titulní píseň Pro slávu růže. Hraji jednu z menších rolí, Markétu. Budou mě zaživa zazdívat, což je vtipné. Řešili jsme totiž, co s mým tetováním, protože ve 14. století se nenosilo. Kolegové přišli s návrhem, že mě raději zazdí,“ s úsměvem vzpomíná Lenka Lo Hrůzová. Právě v těchto dnech se k titulní písni k seriálu Krčín natáčí hudební videoklip.
Krčín
Krčín