Na opravě katedrály Notre Dame se budou podílet i asasíni

Na opravě katedrály Notre Dame se budou podílet i asasíni
Notre Dame | Ubisoft
Vyhořelá katedrála je stará více jak 800 let a tvoří velkou součást nejen francouzské, ale také evropské kultury. Eiffelova věž, která se dá považovat za jejího populárního soupeře, je stará pouhých 132 let, takže si dokážeme představit, jak je Notre Dame pro Francouze důležitá. Neštěstí, které se v pondělí 15. dubna odehrálo, otřáslo nejen Francií, ale také celým světem.
na-rekonstrukci-notre-dame-se-budou-podilet-i-asasini-1
Notre Dame | Ubisoft
Architekti se nyní budou snažit budovu obnovit a zrekonstruovat do co nejpřesnější původní podoby, aby Paříž nebyla o tuto majestátní památku ochuzena. Předlohami pro dosažení přesného výsledku by měly být detailní fotografie a videa z katedrály.
na-rekonstrukci-notre-dame-se-budou-podilet-i-asasini
Notre Dame | Ubisoft
Pomoc přichází z celého světa, včetně již výše zmiňovaného Ubisoftu. Tato herní vývojářská společnost se může pyšnit sérií Assassin's Creed, kam spadá i titul Assassin's Creed: Unity odehrávající se v Paříži v roce 1789. Tato hra nabízí unikátní 3D model vyhořelé katedrály, který by se mohl stát důležitým prvkem pro její obnovení.
Umělkyně Caroline Miousseová, která pro tuto hru katedrálu modelovala dva roky, se zmínila o naprosté detailnosti a přesnosti modelu s reálnou podobou. Protože je to vášnivá historička a perfekcionistka, pracovala s texturami tak intenzivně, že je každá cihla taková, jaká má ve skutečnosti být.
Assassin's Creed
Zde vidíme, jak může herní průmysl přispět do celosvětového dědictví a doufejme, že bude do pár let katedrála stejně krásná jako před osudným pondělkem. Hrdí fanoušci assassinských sérií můžou být na tvůrce za jejich poskytnutí pomoci pyšní.