Máme špatné zprávy, Světová válka Z 2 v režii Davida Finchera nebude

Máme špatné zprávy, Světová válka Z 2 v režii Davida Finchera nebude
Světová válka Z | Paramount Network
Protože je Fincher opravdový mistr svého řemesla a od té doby to dokázal každým filmem, který natočil, fanoušky samozřejmě láká představa, jak by to vypadalo, kdyby dostal na starost blockbuster s pořádným rozpočtem. Svého času to vypadalo, že nám odpoví režií Mission: Impossible III. Pak se dlouho mluvilo o adaptaci klasiky 20 000 mil pod mořem. I z toho sešlo. Je to dobré dva roky, co Finchera jeho častý spolupracovník Brad Pitt přemluvil k tomu, aby se upsal Světové válce Z 2. A i když bychom na tuhle látku Finchera vážně netipovali, on na nabídku skutečně kývl a na filmu se pracovalo.
Ještě před týdnem platilo, že je hotový scénář, s nímž jsou všechny strany spokojené a natáčení odstartuje letos v létě (přičemž se mělo točit v pěti zemích). Teď ale někomu v Paramount Pictures došlo, že by to celé byla příliš drahá legrace a tak z toho nakonec nic nebude. Respektive se nebude točit s Fincherem, který odmítal na rozpočtu slevit a navíc chtěl pokračování jako eRko. Studio se tak se slavným režisérem rozloučilo, protože si nebylo jisté návratností - nejenže by z platících diváků vypadli teenageři, ale film nelze uvést v Číně, neboť tam momentálně mají zombie filmy v kinech ban.
Je to ohromná škoda. Jednička je slušná, ale jsou na ní vidět náročné přetáčky (finální třetina jako by byla z jiného filmu). Dvojka mohla sérii opravdu hodně nakopnout, místo toho nyní přišla o svůj největší trumf.
Mireille Enos, Brad Pitt
Brad Pitt