Ani letos nebudou diváci ochuzeni o festival oslavující český film

Ani letos nebudou diváci ochuzeni o festival oslavující český film
Finále Plzeň | Archiv Finále Plzeň
Jarní Plzeň v těchto dnech opět ožije filmovými novinkami i několika archivními skvosty, které představí české herce v zahraničních snímcích, doprovodným programem a zajímavými setkáními s těmi, kteří za vznikem českého filmu stojí, tedy s tvůrci a herci. Souboj o hlavní ocenění, Zlatého ledňáčka, budou svádět audiovizuální počiny v 5 soutěžních kategoriích. Osobitým průvodcem celým festivalem se stejně jako v loňském roce stane sehraný, talentovaný herecký tandem Jan Cina a Petr Vančura.
ani-letos-nebudou-divaci-ochuzeni-o-festival-oslavujici-cesky-film-1
Moderátoři Jan Cina a Petr Vančura | Archiv Finále Plzeň
Součástí programu Finále Plzeň 2019 budou kromě snímků uplynulého roku i premiéry a předpremiéry nebo filmy natočené s českou koprodukcí. Pohled na to nejlepší, co se natočilo u našich sousedů nabídne sekce ZOOM, nebude chybět ani platforma pro filmové profesionály a studenty filmových škol INDUSTRY DAYS. Nově na festivalu dostanou prostor mladé herecké hvězdy, které budou moci divákům představit filmy, které je v uplynulém roce nejvíce zasáhly. Hlavním festivalovým centrem bude tradičně Měšťanská beseda s promítacími sály i příjemnou odpočinkovou zónou a kavárnou. Festivalové dění zaplní i prostory DEPO2015, Anděl Music Bar, Café Regner či sady před Měšťanskou besedou.
"Pro řadu lidí je dnes čím dál tím důležitější podporovat české suroviny a výrobce, my podporujeme české filmy. Snažíme se divákům během jednoho týdne za příznivou cenu nabídnout co nejvíce zajímavých projektů, které za poslední dobu vznikly a stojí za povšimnutí. V tom zůstává naše role poradce a prostředníka, jak toho zhlédnout co nejvíce. Často se stává, že některé snímky proběhnou kiny tak rychle, že na ně diváci ani nestihnou zareagovat, nebo se jedná o televizní či internetové seriály, které se na velká plátna vůbec nedostanou. U nás si to mohou vynahradit," vysvětluje ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová.
ani-letos-nebudou-divaci-ochuzeni-o-festival-oslavujici-cesky-film
ani-letos-nebudou-divaci-ochuzeni-o-festival-oslavujici-cesky-film-2