Oscaři couvají a tím letos neplánovaně oslaví hodně neradostné výročí

Oscaři couvají a tím letos neplánovaně oslaví hodně neradostné výročí
Oscar | ABC
Upřímně, je to poněkud otravné. Poslední diskuze, která se k filmovému průmyslu stočila, je o tom, že loni pouhých 8% mainstreamových filmů natočily ženy. Neříkám, že to nemůže být alarmující číslo, ale (pro příklad) pokud nikomu nevadí, že v rámci mateřských školek pracují převážně ženy a komunálních službách muži, vytváří se jen další prostor k vyhrocené diskuzi.
Ale dobře, nebudu tu spekulovat a přejdu k meritu věci. Letošní ročník Oscarů ještě ani nevyhlásil nominace a už má za sebou kontroverzi: plánovaný moderátor Kevin Hart musel odstoupit, protože před x-lety napsal na svůj Twitter pár stupidních vtipů. Tak málo dnes stačí, aby někdo přišel o práci. Od té chvíle se spekulovalo, kdo ho nahradí. A co si budeme povídat, nikdo se do toho nejspíš dvakrát nehrne, protože by tím na sebe strhl pozornost a když už by se špína nenašla, není obtížné ji vymyslet.
oscari-letos-oslavi-hodne-neradostne-vyroci
Kevin Hart v Jumanji | Columbia TriStar
Takže v Akademii došli k odvážnému rozhodnutí - letošní ročník bude bez moderátora. Otevře ho (nejspíš) hudební číslo a pak budou různé celebrity uvádět kategorie. Odvážné rozhodnutí je to proto, že naposledy se tak (shodou okolností) stalo přesně před 30 lety, kdy bezmoderátorský večer uvedli Rob Lowe a Sněhurka (!) a ve výsledku šlo o tak obrovský průšvih, že prakticky ze dne na den skončila kariéru producenta Allana Carra:
Uvidíme, zda se Akademii její pokus o "vyhnutí se kulce" s absencí konkrétního moderátora nevymstí. Přeci jen, když mají to výročí...