Když herec Jeff Goldblum "jazzuje", je to prostě boží...

Když herec Jeff Goldblum "jazzuje", je to prostě boží...
Jeff Goldblum a Haley Reinhart | JeffGoldblumVEVO
Debutové album jazzového ansámblu The Mildred Snitzer Orchestra, jehož je Goldblum principál a klavírista, vstoupilo do prodeje 9. listopadu a hned se v USA umístilo na prvním místě nejprodávanějších alb v kategorii jazzových nahrávek (Billboard informoval, že se prodalo 3 tisíce nosičů)! Aktuálně je titul na 10. příčce a ocitá se tak nad nahrávkami takových ikon, kterými je John Coltrane nebo Paul Simon.
Hudba Goldbluma a spol. parádně šlape v duchu klasického jazzu a swingu s prvky funky (nejde tedy o žádné "revoluční" obohacování tradičních žánrů), Jeff Goldblum se nemá za co stydět (hraje a zpívá skvěle), ale potvrzuje se především jako výborný bavič a principál. Kdybych měl parafrázovat, tak podobně jako Ondřej Havelka v Melody Makers.
Hudební album The Mildred Snitzer Orchestra je skvělé, ale osobně bych chtěl být stejně nejradši na nějakém tom jazzovém večírku (jak ukazuje video výše), kde bych si oblíbeného herce užil jen pár metrů od stolku na pódiu, jak oslňuje přítomné dámy, nenuceně rozhazuje uměřené vtípky a dělá společnost posluchačům. Stylová záležitost.