Rampage: Proč Dwayne Johnson málem odmítl film po přečtení scénáře?

Rampage: Proč Dwayne Johnson málem odmítl film po přečtení scénáře?
Rampage: Ničitelé | Vertical Entertainment

Následující text bude obsahovat spoilery

Dwayne Johnson momentálně platí za největší hvězdu planety a může si tak vybírat. Když mu Warneři přihráli scénář k Rampage: Ničitelé s tím, že film zrežíruje Brad Peyton, vypadalo to na hotovou věc: právě tahle dvojka totiž dala dohromady úspěšný katastrofický flák San Andreas, který vydělal téměř půl miliardy dolarů. Jenže jednání o další spolupráci málem nedopadlo. V časopisu Rolling Stone Johnson prozradil, že natáčení téměř odmítl, potože podle původního scénáře měl opičák George na konci filmu umřít.
Přišel mi scénář a já ho čtu. A na konci toho všeho – George umře! A já si říkám ‘Ne, něco mi uniklo? George nemůže být mrtvý.’ Tak jsem šel zpátky a bylo to tak.” Johnson následně vysvětlil, proč mu takové finále vadilo. “Nemám rád smutné konce. Život nám toho dává dost – nechci to ve svých filmech. Když přijdou závěrečné titulky, chci se cítit skvěle… Měli jsme velkou schůzi a předložili mi všechny důvody, proč by měl George umřit. Obětuje se pro záchranu světa. Zabitím těch zvířat, která chtěla ublížit lidstvu. Obětuje se jako statečný voják. Ok. Ale tohle je film! Je tam krokodýl velikosti fotbalového stadionu – netočíme Zachraňte vojína Ryana… Jde o to, že mám určitý vztah s diváky po celém světě. Léta jsem si budoval u nich důvěru, že když jdou na můj film, budou se na konci cítit dobře. Takže čas od času musíte vytáhnout tu kartu, která je: budete si muset najít jiného herce. Musíme to vymyslet nějak jinak, nebo zkrátka ten film točit nebudu.
Zajímavé každopádně není ani tak to, že měl podle původního konce George umřít. Mnohem podstatnější je informace o Johnsonově přístupu k práci. Evidentně se hodlá vyhýbat těžkým emocím a chce svým divákům nabídnout hlavně zábavu. Proti tomu nelze moc mít. Akorát to nejspíš znamená, že nějaký temnější Johnson nás v nejbližších letech nečeká, což je jednoznačná škoda. Nic proti zábavě pro celou rodinu, ale nejen jí je filmový svět živ a Johnson, jakkoli mu to jeho odpůrci neradi přiznávají, umí i velice slušně hrát.
Dwayne Johnson
Rampage: Ničitelé