Budou hollywoodské hvězdy Matt Damon a Ben Affleck "opisovat" od Vetchého?

Budou hollywoodské hvězdy Matt Damon a Ben Affleck "opisovat" od Vetchého?
Spravedlnost / Ondřej Vetchý | Česká televize
Ben Affleck
Freeman Ent.
Řeč je o psychologickém dramatu Spravedlnost (2017), třídílné minisérii, za níž obdržel režisér Petr Bebjak Českého lva. Spravedlnost, která vznikla v produkci České televize, zaujala společnost Entertainment One Television Production natolik, že na práva vytvořit podle Spravedlnosti novou verzi pořadu pro severoamerický trh uzavřela opční a licenční smlouvu. Jedním z uvažovaných producentů "remaku" by mohla být právě společnost Matta Damona a Bena Afflecka Pearl Street, dodal obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek.
Ondřej Vetchý
Spravedlnost - Ondřej Vetchý | Česká televize
„Po radosti, když jsme za Spravedlnost dostali Českého lva, přichází další velká radost, a to ze zahraničí. V televizní branži se prodej formátu cení více, než prodej hotového díla,“ popisuje kreativní producentka minisérie Kateřina Ondřejková. „Entertainment One Television Production zaujala na Spravedlnosti originální zápletka a příběh, ve kterém vidí velký potenciál. Ačkoli si na to budu muset ještě chvíli počkat, již teď jsem zvědavá, jak bude taková americká Spravedlnost vypadat.“
Trojdílnou Spravedlnost natočil režisér Peter Bebjak podle scénáře, na němž se podílel s Tomášem Bombíkem. Hlavní roli kriminalisty ztvárnil Ondřej Vetchý. V minisérii ztvárnil detektiva řešícího dost složitý a citlivý případ, vyšetřovanou vraždu prominentního soudce totiž spáchala jeho vlastní dcera.

Spravedlnost: Upoutávka