Je MFF Karlovy Vary bez peněz? ČEZ ukončil spolupráci

Je MFF Karlovy Vary bez peněz? ČEZ ukončil spolupráci
MFF Karlovy Vary - John Travolta v roce 2013 (zdroj: KVIFF) | Film Servis Festival Karlovy Vary
Skupina ČEZ spolupracovala s MFF Karlovy Vary na pozici generálního partnera od roku 2002. „Děkujeme Skupině ČEZ za šestnáct let trvající podporu a spolupráci. I díky tomuto spojení se podařilo z karlovarského festivalu vybudovat mezinárodně respektovanou značku, festival s jasnou uměleckou vizí a vysoce profesionální organizací, který má pevné místo mezi světovými filmovými přehlídkami a těší se velkému zájmu odborné veřejnosti  i  filmových diváků. Karlovarský festival, který je  dlouhodobě podporován ministerstvem kultury ČR, karlovarským krajem i městem Karlovy Vary,  významně přispívá k propagaci České republiky nejen v kulturním prostředí.  Je nám líto, že současná situace nedovolí Skupině ČEZ pokračovat  nadále v naší  dlouholeté spolupráci,“  říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.
je-mff-karlovy-vary-bez-penez-cez-ukoncil-spolupraci
Jiří Bartoška musí každý rok sehnat zhruba 140 miliónů korun, přičemž orientačně jedna třetina pochází ze státních zdrojů (zdroj: KVIFF) | Film Servis Festival Karlovy Vary
„Ukončení smlouvy ze strany generálního partnera pouhé čtyři měsíce před začátkem 53. ročníku pro nás jako organizátory představuje komplikaci především z časového hlediska.
je-mff-karlovy-vary-bez-penez-cez-ukoncil-spolupraci-1
Jiří Bartoška a pohoda na golfu? Bude i letos? Pro iDNES.cz Bartoška upřesnil, že objem peněz od ČEZ představoval asi 15 milionů korun. (zdroj:KVIFF)
Věříme však, že  najdeme  způsob, jak tuto situaci zvládnout, “  dodává Jiří Bartoška. „Děkujeme všem partnerům 53. ročníku MFF Karlovy Vary za důvěru a stávající podporu a těšíme se na setkání v Karlových Varech.“ 
Tisková zpráva MFF KV.