Tohle je nůž! Legendární Krokodýl Dundee se vrací v novém pokračování

Tohle je nůž! Legendární Krokodýl Dundee se vrací v novém pokračování
Paul Hogan jako Krokodýl Dundee
Napálili nás. Nový Krokodýl Dundee nebude, jde o reklamu na podporu turismu
Filmy25. 1. 2018
Napálili nás. Nový Krokodýl Dundee nebude, jde o reklamu na podporu turismu
Mladí jeho jméno pravděpodobně nikdy neslyšeli, ale ti z nás, kdo vyrůstali v devadesátkách, mají pro Krokodýla Dundeeho své místečko ve vzpomínkách. Tahle komediální australská obdoba Clinta Eastwooda, kterou se Paul Hogan proslavil po celém světě, vydělala ve své době ohromné peníze. Jednička, v níž se ostřílený australský lovec Mike Dundee musí utkat s džunglí velkoměsta, si z pokladen kin odnesla třetinu miliardy a diváci ji milovali. Hogan byl v roli svérázného Dundeeho jednoduše okouzlující a kdo tehdy neznal hlášku "Tohle, že je nůž? Tohle je nůž!", jako by nebyl.
Zatímco první díl byl hlavně komediální a ve městě, dvojka se přesunula zpátky do džungle, o dost potemněla a odnesla si horší známky. Pořád to ale stačilo na čtvrt miliardové tržby. A upřímně, jako dítě jsem jí měl skoro raději, protože byla dobrodružnější a jako desetiletý capart jsem zkrátka chtěl vidět Dundeeho i v nějaké té akci (a na akčnosti pokračování hodně přidalo).
Vzhledem k tomu, že Hogan již nenarazil na podobně úspěšnou roli, pokusil se ji oživit v roce 2001 trojkou Krokodýl Dundee v Los Angeles. A to už byla opravdová tragédie a zcela právoplatný finanční propadák. Posunuli jsme se o 17 let dopředu a máme tu film Dundee: The Son of a Legend Returns Home. Dundee (znovu Hogan) se tentokrát ztratil někde v buši a je na jeho dlouho ztraceném synu Brianovi (Danny McBride), aby si sbalil všechny městské kufry a vystopoval ho. On jediný to dokáže. Minimálně si to myslí...
Tourism Australia: Dundee - The Son of a Legend Returns Home
... proč myslí? Pokud budeme soudit na základě teaseru (a ostatně i nové hlavní hvězdy), čeká nás tentokrát parodie. Otázkou je, jak moc budou tvůrci tlačit na pilu. Za něco ve stylu 21 Jump Street bychom se každopádně nezlobili. Je také otázkou, jak moc si v novém filmu užijeme původního Dundeeho. Hoganovi už je téměř osmdesát, takže to na akci moc nevypadá.
Snímek režíruje neznámý Steve Rogers. Do kin by měl přijít letos v létě.
Paul Hogan, Linda Kozlowski
legendarni-krokodyl-dundee-se-vraci-do-kin-a-predstavi-nam-syna