"Ant-Man" Paul Rudd v České republice natáčí válečný příběh špióna s baseballkou

"Ant-Man" Paul Rudd v České republice natáčí válečný příběh špióna s baseballkou
Snímek z pražského natáčení (Czech Anglo Productions). | Czech Anglo Productions
Příběh baseballového hráče, trenéra a špióna Moe Berga sepsal na základě knižní předlohy Robert Rodat, autor scénáře k filmu Zachraňte vojína Ryana (1998). Inspiroval se knihou Nicholase Dawidoffa "The Catcher Was A Spy: The Mysterious Life of Moe Berg".
Paul Rudd
Ant-Man
O natáčení v České republice, kde produkce utratí zhruba 100 milionů korun, informoval web Borovan.cz. Na vzniku snímku The Catcher Was a Spy se výraznou měrou podílejí též tuzemští profesionálové, ze 150 členného štábu tvoří 140 filmařů. Výkonným producentem je Václav Mottl z Czech Anglo Productions, zvuk má na starosti Petr Čechák. Členkou štábu je například též maskérka Andrea McDonald, která byla nominována na Českého lva. Práce kaskadérů koordinuje Radek Bruna.
The Catcher Was a Spy
Snímek z pražského natáčení (Czech Anglo Productions). | Czech Anglo Productions
Václav Mottl informoval, že v České republice štáb od letošního února celkově stráví 26 natáčecích dnů. Pražské a české kulisy mají zastoupit historický Washington, New York, Tokio, Řím nebo Alpy.
Moe Berg, o jehož životě The Catcher Was a Spy pojednává, byl jedním z nejzvláštnějších lidí, kteří kdy hráli baseball. Americký Žid vystudoval prestižní Kolumbijskou univerzitu a Princeton a dal se na baseball, jemuž se věnoval jako aktivní hráč i trenér. Pro svou inteligenci si jej vybraly tajné služby. Po útoku na Pearl Harbor byl vyslán na nebezpečnou dráhu špióna, aby vypátral, jak daleko jsou nacisté s vývojem válečného jaderného programu. Za své služby byl Moe Berg vyznamenán "Medal of Freedom", kterou odmítl. Posledních 20 let života strávil v ústraní. Zemřel 29. května 1972 ve věku 70 let.
paul-rudd-v-praze-nataci-valecny-pribeh-spiona-s-baseballkou
Skutečný Moe Berg. (foto: Baseball Hall of Fame)