Ondřej Vetchý vysoudil na bulváru 700 tisíc korun. Vzkazuje: "Je dobré bojovat za pravdu."

Ondřej Vetchý vysoudil na bulváru 700 tisíc korun. Vzkazuje: "Je dobré bojovat za pravdu."
Pohádky pro Emu | Fénix Film – Vojtěch Resler
Kormidelník zaniknuvšího média a největší profík nejen mezi bulvaristy Pavel Novotný musel kouřit fakt hustej model, když v osobě nerozpoznal Vetchého manželku. Jak se Novotný předloni u soudu bránil? „Přece nejsem sebevrah, mám nějakou odpovědnost. Nikdy bych to nemohl pustit, kdybych to věděl. Neudělal jsem to schválně.“ Bulvární pisálek, který vyhlásil boj Ivetě Bartošové na život a na smrt, se najednou oháněl etikou žurnalistiky. A když si nebyl jist identitou ženy na fotce, švihl tam prostě popisek "milenka". Zákon bulváru.
Naštěstí ale v téhle zemi platí i jiné zákony, které vydavatele týdeníku Spy včera doběhly. Pravomocný verdikt po odvolacím řízení zní takto: Vydavatelství Bauer Media (Spy vydávalo do dubna 2014) má manželům Vetchým vyplatit odškodné ve výši 700 tisíc korun.
Aňa Geislerová, Ondřej Vetchý, Ema Švábenská
Pohádky pro Emu | Fénix Film – Vojtěch Resler
Právnímu zástupci Bauer Media přijde částka přemrštěná a zváží dovolání. Ondřej Vetchý spolu s manželkou cítí zadostiučinění a vzkazuje nejen dotčeným kolegům ze světa showbusinessu: "Chtěl bych povzbudit všechny lidi, kteří ztratili víru ve vymahatelnost zákona v této zemi. Bojujme za věci, ve které věříme. I díky tomu naši společnost zkultivujeme. Je dobré nerezignovat, ale bojovat za pravdu."
Ve stejný den, kdy se Vetchý dočkal satisfakce, probíhalo ještě jedno líčení. Herečka Aňa Geislerová v něm žaluje bulvár z šíření informace, že jí sociálka vezme děti kvůli její špatné výchově. Neměla by si dát lekci občanské nauky spíš bulvární média?