Nedělní maraton krátkých filmů v Aeru aneb Představovačka dokončených děl 48 Hour Film Projectu

Nedělní maraton krátkých filmů v Aeru aneb Představovačka dokončených děl 48 Hour Film Projectu
Z natáčení s hereckými hvězdami.
Šestý ročník 48 Hour Film Projectu powered by mBank přitáhl hvězdná jména. Václav Postránecký, Jiří Bartoška a Ondřej Brzobohatý a další se představí v krátkých filmech natočených během jediného víkendu. Natáčecího maratonu se zúčastnily stovky filmařů, kteří dostali zadání na základě určené řádky dialogu, rekvizity a postavy vymyslet, natočit a sestříhat svůj film.
nedelni-maraton-kratkych-filmu-v-aeru-aneb-predstavovacka-dokoncenych-del-48-hour-film-projectu-1
Z natáčení s hereckými hvězdami.
Festival se letos může pochlubit počtem 40 registrovaných týmů. Do uzávěrky stihlo svůj film dokončit a odevzdat 35 týmů, další 3 jej dodaly se zpožděním. Zajímá vás výsledek?
Projekce budou probíhat v pražském kině Aero tuto neděli 9. října v blocích od 16:00, 18:00 a 20:00 hodin. Po posledním promítání bude následovat předávání cen. Vyhlašovat se bude vítězný film soutěže, ceny budou předány i v dalších kategoriích. Afterparty se bude konat v klubu Chapeau Rouge.
nedelni-maraton-kratkych-filmu-v-aeru-aneb-predstavovacka-dokoncenych-del-48-hour-film-projectu-4
Představí se i hororový žánr.
48 Hour Film Project je největší časově omezená tvůrčí filmová soutěž na světě. Její účastníci mají za úkol během 48 hodin na základě dané rekvizity, postavy a jedné řádky dialogu natočit krátký film v rozsahu 4 až 7 minut. Letos dostali filmaři za úkol obsadit postavu kuchař/ka Tomáš nebo Tamara Berger, jako rekvizitu využít fotku příbuzného a ve filmu musela zaznít věta „Tobě to prostě nedochází, že ne?“. Vítězný tým se může těšit mimo jiné na zcela nový model kamery Canon, balíčky technického vybavení od partnerů festivalu a další ceny. V neposlední řadě se pak zařadí mezi nejlepší snímky z celého světa, které se budou promítat na jaře příštího roku v Seattlu v USA.
Vstupenky na promítání jsou k zakoupení online na internetových stránkách festivalu nebo přímo na pokladně kina Aero.
nedelni-maraton-kratkych-filmu-v-aeru-aneb-predstavovacka-dokoncenych-del-48-hour-film-projectu-2