Aldabra překonala hranici 100 tisíc diváků a míří na Seychelské ostrovy

Aldabra překonala hranici 100 tisíc diváků a míří na Seychelské ostrovy
Ke konci ledna film podle údajů distributora, distribuční společnosti Falcon, překonal návštěvnost 100 tisíc diváků.
„Myslím si, že je to velký úspěch na to, že jsme šli do kin s novým žánrem, který není v české kinematografii běžný,“ říká producent Petr Keller, který byl tvůrcem celého projektu. „Jsme rádi, že mnohaleté úsilí a jistý druh krásné posedlosti, s níž jsme film realizovali, diváci odměnili svou přízní.“ Český štáb byl po desetiletích prvním filmařským týmem, který měl možnost v přírodní lokalitě chráněné organizací UNESCO natáčet.

Trailer:

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
Zájem o unikátní snímek projevily i zahraniční produkce. Na filmu se jako konzultanti podílely osobnosti, které stojí autorsky nebo producentsky za velkými hity především pro společnost Disney a mají bohaté zkušenosti z práce pro filmovou značku Disneynature.
Film Aldabra: Byl jednou jeden ostrov mezinárodně zastupuje distribuční společnost Vision Films. I když se prodejní kampaň již úspěšně rozjela, 13. února proběhne v rámci Evropského filmového trhu na Berlinale distribuční 3D projekce. Dále budou následovat projekce na festivalových trzích v Hong Kongu, Cannes, Torontu.
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov | če
„Zároveň s ostatními aktivitami se finalizuje výběr zahraničního herce, který Aldabru namluví pro americký trh. Osloveni byli například Tom Hanks nebo Jeff Bridges,“ prozrazuje producent Petr Keller. Film bude distribuován ve 3D a 2D verzích. Celosvětová slavnostní premiéra Aldabry proběhne 21. dubna 2016 na Seychelských ostrovech.