26. týden-kinopremiéry: Mimoni ve vlastním filmu, Helen Mirren se slavným obrazem a Franco Nero na Ostrově lásky

26. týden-kinopremiéry: Mimoni ve vlastním filmu, Helen Mirren se slavným obrazem a Franco Nero na Ostrově lásky
Co dělali Kevin, Stuart a Bob předtím, než se seznámili s padouchem Gruem? Hledali kohokoliv se zlými úmyslu, komu by mohli posluhovat. To je ve zkratce příběh celovečerních Mimoňů, kteří dnes vstupují do českých kin. Prvotřídní animace, zajímavá prostředí a vtípky, díky nimž ústa prostě nezavřete. To všechno slibuje celovečerák se žlutými nezbedy v hlavních rolích.
Mimoni
Z recenze Františka Fuky: "Výtvarná podoba je skvělá. 60. léta jsou roztomile retro a animace postaviček je opravdu skvostná. I beze slov je většinu perfektně jasné, co Mimoni chtějí vyjádřit a co cítí. Problém je v tom, že - podobně jako u ostatních filmů tohoto subžánru - je dost těžké udržet maniakální energii celých 90 minut. Kdykoliv tempo zpomalí, zábava ustává a žádná z vážnějších, konverzačnějších scén pořádně nefunguje."
Největší slabina filmu? Nepříliš propracované charaktery žluťásků a délka snímku. Takže je možné, že se budete chvilkami i nudit. Děti ale zcela jistě budou mít pré. Je konec školního roku a jako odměna za vysvědčení se zdá projekce Mimoňů ideální. Recenze filmu si přečtěte zde. Průměrné hodnocení je prozatím na 69 procentech.
Antje Traue
Z filmu Dáma ve zlatém. Inspirace pro slavný obraz Gustava Klimta.
Helen Mirren a Ryan Reynolds usilují o navrácení slavných obrazů nevyčíslitelné hodnoty ve filmu Dáma ve zlatém. Titul je citací slavného díla rakouského autora Gustava Klimta. Případ, kterému se filmaři věnují, se stal jedním z nejznámějších na poli restitučních sporů v historii. Ve snímku se Maria Altmannová (Mirren) snaží znovu získat rodinný majetek, který jí byl zabaven nacisty. A najímá si mladého právníka Randyho Schönberga (Reynolds).
Dáma ve zlatém
Jaký je výsledný film, mezi jehož důležité pasáže patří soudní přelíčení a zdlouhavé dialogy? Z recenze Františka Fuky: "Mirrenová a Reynolds jsou fajn herci a v tomto filmu se velmi snaží, ale měl jsem skoro pořád neodbytný pocit, že celá ta story je mnohem složitější a její brutální zjednodušování a nadržování jedné straně je nevydařené, až neumětelské. A i po všech těch plačících židech a zle se šklebících esesácích mám pocit, že by bylo spravedlivější, aby obraz zůstal v té vídeňské galerii."
Recenze si můžete přečíst zde. Také hodnocení na rottentomatoes vykazuje průměrné známky.
Ostrov lásky
A na závěr se představuje Ostrov lásky, koprodukční drama z letního Jadranu, v němž se nastávající otec setkává se svou někdejší láskou a femme fatale. Odolá manželství svodům tajemné a svůdné mladé ženy?
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.