Světová válka Z 2 má konečně datum premiéry a nového scenáristu

Světová válka Z 2 má konečně datum premiéry a nového scenáristu
A slovem velké myslíme opravdu VELKÉ. Světová válka Z stála nemalých 190 milionů a ani to jí nezlomilo vaz. Celosvětově totiž vydělala 540 milionů dolarů! Něco takového zombie žánr nepamatuje! (Je až s podivem, že se od té doby neobjevilo více nekrvavých zombie filmů.) Loni v květnu jsme se sice dozvěděli, že snímek natočí Juan Antonio Bayona (Sirotčinec) podle scénáře Stevena Knighta (Východní přísliby, seriál Peaky Blinders), od té doby ale vládlo na nemrtvé frontě ticho. Nyní je konečně studiem prolomeno.
Obrázek článku
V prvé řadě víme, kdy se Světová válka Z 2 podívá do kin. Stane se tak 9. června 2017, což znamená, že studio s premiérou vyloženě nespěchá. O příběhu je zatím známo jen to, že se "začne s čistým štítem" (mělo by to znamenat výlet na nová nakažená místa). Hlavní ale je, že se v hlavní roli vrátí Brad Pitt jako expert OSN Gerry Lane! Pitt se na prvním filmu podílel nejen herecky, ale i coby producent. Je logické, že si chce sérii udržet, neboť je Světová válka Z (z komerčního hlediska) největším hitem jeho kariéry.
Změna je i na postu scenáristy. Nově byl k projektu povolán Dennis Kelly (obstojné ponorkové drama Black Sea), aby přepsal již existující verzi.
Obrázek článku