LEGO® se vrátí do kin. Co poskládají hraví tvůrci z populárních kostek?

LEGO® se vrátí do kin. Co poskládají hraví tvůrci z populárních kostek?
LEGO® příběh
Dan Fellman, Prezident americké distribuce, oznámil zahájení natáčení dalšího LEGO filmu, dosud nepojmenovaného celovečerního filmu LEGO Batman™, který bude mít celosvětovou premiéru v USA 10. února 2017. O sedm měsíců později bude představen film Ninjago (premiéra v USA 22. září 2017). Třetím do party bude The LEGO Movie Sequel, navazující na úspěšný LEGO® příběh. Premiéra je naplánována na 18. května 2018.
LEGO® příběh
LEGO® příběh byl jednou z nejpříjemnějších filmových událostí loňského roku.
V oznámení Fellman uvedl: „Máme velkou radost, že jsme stanovili data našich připravovaných celovečerních animovaných LEGO filmů, které si již po celém světě získali spoustu fanoušků. Tyto tři již naplánované filmy představují pouhý začátek plánovaného tvůrčího záměru na rozmanitou animovanou tvorbu, která bude v nadcházejících letech.“ Jill Wilfert, viceprezident sekce Licensing and Entertainment ze společnosti LEGO Group, poznamenal: „Je opravdu úžasné vidět, jak filmové plátno propůjčuje bohatému LEGO světu zcela nový rozměr a fanouškům nabízí nový pohled a zábavu s těmito postavičkami.“
Vtipné LEGO kraťasy, které parodují slavné blockbustery, jsou hitem. Celovečerák zaujal hravostí, scénářem i netradičním nápadem. Nevyvolá ovšem uvedení tří dalších celovečerních filmů v rozmezí pouhých 15 měsíců opačný efekt? Aby se nakonec z "úžasného" LEGO světa nestala noční můra diváků. Jako prodejní artikl jde nicméně o geniální tah. Jak pro filmaře, tak pro dánskou stavebnici.