Úkryt

75%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
David Fincher je prostě génius a tečka. Další z jeho skvělých počinu,který se může pyšnit úžasnou práci s kamerou,skvělou atmosférou a Výborným scénářem. V hlavní roli navíc exceluje Jodie Foster. Škoda toho závěru,který celkové podobě filmu trochu škodí. Možná Fincheruv nejslabší díl,přesto stále vysoko nadprůměrem.
Pete69
Pete69
30 475 bodů
7.5
Velmi nápadité, aneb vězněm v krytu ve vlastním domě. Atmosféra hutná, příběh skvělý a herecké výkony bez výjimky velmi dobré. Nejvíce se mi líbila Jodie Foster a Forest Whitaker. Pěkný thriller u kterého dvě hodiny utečou jako voda a pořád se něco děje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 325 bodů
8
Fincher si hraje, ovšem tenhle námět mu nedává šanci oprostit se od sobotního thrilleru pro tv Nova zas tak moc, jak by si zasloužil. Určitě slušný film, typická čtyřhvězdička.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film nabízí řadu překvapivých zvratů a přestože obsahuje obvyklá klišé žánru, je v něm spousta originálních, někdy až černohumorných nápadů – vysílání SOS baterkou do okna v protějším dvoře s hláškou:,,Kde ses tohle naučila?“ ,,Když jsem se dívala na Titanic“, nebo scéna s pokusem o otrávení plynem. Koepp údajně napsal scénář za pouhých 6 dní. Fantastické úvodní titulky a pořádná atmosféra, to je Fincherův Úkryt.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8.5
Celý film jste jako na trní, ale promyšleně a geniálně napětí roste čím dál více, kdyby ten konec nebyl trochu až moc rychlý, mohl bych dat plné hodnocení.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 359 bodů
8
Tímhle filmem se u mě Fincher zapsal mezi mé nejoblíbenější režiséry. K plnému hodnocené tomu chybí lepší finále, ale to nic nemění na tom, že se jedná o jeden z nejlepších thrillerů posledních let...
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Skvělý thriller i herci a ty průlety kamerou jsou prostě boží.
Floridsky
4 376 bodů
10
Fincherovu Panic Room jsem si nechal spolu s The Game úplně na konec, udělal jsem dobře a tímhle filmem se Fincher dostal mezi mé oblíbence. Neotřelý thriller se zajímavým scénářem, většinu stopáže jsem ani nedýchal, protože ta atmosféra a napětí přetejká z každýho záběru. Výborná kamera, ty průlety zdmi a místnostmi byly fakt parádní. Herci to samé.
kubas369
4 086 bodů
10
Typický Fincher ten chlap prostě nezklame.
mottleone
mottleone
3 532 bodů
8
Absolutně geniálně napínavé dílko od režisérského mistra David Finchera, které sice postrádá "přesahující koule", ale stále nese autorův silný rukopis, v přítomném souboji myslí a tvořivosti. V hlavní roli matky exceluje mnou oblíbená Jodie Foster, skvělý výkon podává mladičká dvanáctiletá Kristen Stewart a role padoucha-dobráka perfektně sedne Forestu Whitakerovi. Kvalitní scénář, kreativní kamera, špica záběrování - díky kterému zvládnete odhadnout následující jednání postav, což už tak atmosférickému celku, přidává jistý nádech realističnosti. Závěrem: Přikován ke gauči, maximální soustředění, plynulá jízda od začátku do konce; no zkrátka miluju kvalitně zvládnutý filmy odehrávající se pouze na jednom místě.. Nadšených 80%