Atlas

60%
Atlas
Atlas je americký sci-fi film s Jennifer Lopez v hlavní roli. Atlas Shepherd je brilantní, lidi nesnášející datová analytička, která cítí stejný odpor i k umělé inteligenci. Přidá se proto k misi za dopadením odpadlického robota, se kterým ji pojí společná minulost. Jenže pak se plány ošklivě zvrtnou a aby Atlas zachránila lidstvo před útokem umělé inteligence, musí se spolehnout na jednu z nich...



Recenze: Atlas

Kinobox.cz
45%

Atlas si na nic nehraje a nechce být naštěstí myšlenkově plodnou sci-fi o umělé inteligenci. Selhává ovšem i v tom naservírovat divákovi vděčné blockbusterové atrakce a smysluplný příběh, který nebude jen línou vykradačkou již dávno viděného. Režie jede na autopilota, Jennifer Lopez to sama neutáhne a Netflix má zřejmě na kontě instantní hit, na jehož obsah si však za půl roku nikdo nevzpomene.


Pete69
Pete69
30 457 bodů
7
Atlas dostal od diváků a kritiků hodně naloženo, ale zase tak špatné sci-fi to není. První polovina je podařená a i když scénář není extra originální, není to úplná kopírka a fádní záležitost. Triky jsou slušné a není to žádný digibordel. Závěr už je plý klišé a nepovažuji ho za povedený. Mile mě překvapila Jennifer Lopez, kterou nepovažuji za dobrou herečku a za mě hrála hlavně v béčkových až céčkových škvárech. Ale tady jí role sedla a hrál na její poměry opravdu výborně. Solidní sci-fi béčko.
avenis
avenis
9 026 bodů
6
Videohrama to začalo a umělou inteligencí to končí. A to doslova... Proč americké filmy tak často nadužívají příjmení Shepherd = pastýř?... Jo, je to béčko, už po dvaceti minutách to bylo zjevné. Bitva "oblekobotů" v mezihvězdném prostoru je fakt srandovní. Pak je Atlaska uvržena do exoskeletu jménem Smith a díky okolnostem zjišťuje, že chtě nechtě bude muset spojit své duševno s jeho programem... JLo si udělala film, aby měla kde hrát.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 448 bodů
5
tady chtě nechtě musím použít slova která sem četl o tomhle filmu. Film o AI co napsala AI.a musím říct že to přesně sedí,je to bezduchá zábava, předvídatelná, místy i strašně pitomá,ale zabaví.urcite vizual byl moc pěkný, příběh byl klišé, celý film sem si říkal že koukám na Vetřelce z 86.bylo tam vše stejný.napriklad Jediná ženská co ví,co je čeká,parta "mariňáků" kteří z toho mají srandu a jsou namachrovany až na půdu,ve vetřelcich aspoň umírali postupně až zbyla jen ripley, která pak sama(s androidem) porazila xenomorphni královnu.tady radši hned pochcipala celá jednotka až na jednoho který se,podrzte se,se objevoval aby hlavní hrdinka mohla napraskat hlavnímu zaporakovi.a teď podobností a druhým filmem o vetřelcich je tu o dost víc.i ta JLo kterou fakt nemusím odvedla slušný výkon, jasně nestane se z ní opravdu silná ženská postava tak jako z ripley,ale dalo se na ní i na tu její obří zadel dívat.jinak Béčko, který aspoň ví že je béčko a a nic si nehraje


Dodatečné informace

Původní název:
Atlas (více)
  • USA Atlas
  • USA Spider
Premiéra v ČR:
24. 5. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Přístupnost:
13+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch