Netflix: Osmička nejlepších květnových novinek. Návrat Bridgertonových, epická sci-fi a anime

Netflix: Osmička nejlepších květnových novinek. Návrat Bridgertonových, epická sci-fi a anime
Bridgertonovi | Netflix
Pojďme to vzít popořádku a přestavit si ta největší lákadla na následující měsíc, přičemž největší várka nového obsahu zamíří na Netflix hned 1. května.
Jujutsu kaisen
Jujutsu Kaisen
Jujutsu Kaisen
  • Netflix
85%
To je i případ japonského anime seriálu Jujutsu Kaisen na motivy stejnojmenné mangy od Gege Akutamiho. Ve světě, kde se démoni živí na nic netušících lidech, existují schované části těla obávaného a prastarého démona Sukuny. Každý, kdo tuto jednu část těla pozře, může získat obrovskou moc, s níž by byl schopný zničit svět. K tomu všemu ale existuje tajná škola mágů Jujutsu a teenager jménem Itadori.
Jujutsu Kaisen
Agentura Jasno ( Psych )
Agentura Jasno
Agentura Jasno
  • Netflix
74%
Americký komediálně laděný kriminální seriál Agentura Jasno bude také dostupný od 1. května. Hlavním hrdinou příběhu je Shawn Spencer – člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Když pak na základě pouhé televizní reportáže několikrát odhalí pachatele, musí policii přesvědčit, že je senzibil, nikoli samotný zločinec. To hodlá ostatně dokázat v akci. Během řešení dalšího případu požádá o pomoc kamaráda Guse a když uspějí, rozhodnou se, že si založí detektivní agenturu...
Agentura Jasno
Agentura Jasno | NBC - © NBCUniversal, Inc.
Dr. Stone ( Dokutâ Sutôn )
Dr. Stone
Dr. Stone
  • Netflix
82%
Od stejného data bude na Netflixu dostupný i další japonský anime seriál Dr. Stone. Jednoho osudného dne došlo k záhadnému záblesku světla, jehož následkem lidstvo zkamenělo. O několik set let později se středoškolák Taidžu probouzí do světa plného soch. Naštěstí není jediný, kdo se probudil. O několik měsíců dříve procitl jeho kamarád Senku – nadšený vědec, který má se světem velké plány a s pomocí vědy hodlá obnovit lidskou civilizaci.
Dr. Stone
Dr. Stone
Dr. Stone
Dr. Stone
Dr. Stone
Poslední závod
Poslední závod
Poslední závod
  • DaFilms
  • Google Play
  • KVIFF TV
  • +8
73%
I české sportovní drama Poslední závod bude ke zhlédnutí od 1. máje. Krkonoše před první světovou válkou byl chudý kraj, kde se střetával český živel s německým. Hory se zpočátku století začaly dynamicky proměňovat, zejména díky jedné novince v českých zemích – lyžím. Bohumil Hanč byl nejslavnější český lyžař, který vyhrával závody doma i v zahraničí. Všestranný sportovec Emerich Rath se jako jediný Němec pravidelně zúčastňoval českých závodů, ostatní Němci z Krkonoš je z nacionálních důvodů bojkotovali. Hanč a Rath se dobře znali, setkali se i na startu osudného závodu v roce 1913. Po prvním kole se počasí prudce zhoršilo, vypukla sněhová vánice. Všichni závodníci vzdali, Hanč zůstal na trati sám. Polomrtvého jej nalezl právě Emerich Rath a s nasazením vlastního života se jej snažil zachránit, bohužel marně. Později je v horách nalezen i zmrzlý Václav Vrbata, Hančův přítel, který ho chtěl na trati podpořit a v prudké vánici mu půjčil svůj kabát.
Poslední závod | Bontonfilm
Unnatural
Unnatural
Unnatural
  • Netflix
82%
Posledním pořadem, jehož premiéra připadá hned na první den v měsíci je japonský kriminální seriál Unnatural z forenzního prostředí. Skupina doktorů speciální sekce vyšetřuje nepřirozená úmrtí a snaží se přijít na jejich příčinu. Jedním z doktorů je i patoložka Mikoto Misumi, která nesnese zanedbání důsledného ohledání, neboť věří, že příčinu smrti lze zjistit vždy a pachatel musí být dopaden. Spolu s ní tvoří tým i forenzní lékař Kei Nakado, laborantka Yuko Shoji, archivář Rokuro Kube a ředitel sekce Yasuo Kamikura.
Unnatural
Unnatural | TBS
Bridgertonovi ( Bridgerton )
Bridgertonovi
Bridgertonovi
  • Netflix
72%
16. května bude patřit milovníkům historického romantického seriálu Bridgertonovi. V tento den bude mít premiéru první část třetí řady s tím, že druhá se na Netflixu objeví 2. června. Hlavními hrdiny příběhu tentokrát budou Colin Bridgerton a Penelope Featherington. Poté, co Penelope zaslechla, jak ji Colin pomlouvá před svými přáteli, rozhodla se zatočit se svou beznadějnou zamilovaností a najít si manžela, který ji bude respektovat a jednou možná i milovat. Do nové plesové sezóny tedy nastoupí právě s tímto cílem a trojice atraktivních nových mužů by mohla být poměrně slušným začátkem. Jenže Colin překvapivě zjišťuje, že se mu Penelopiny plány ani trochu nelíbí.
Bridgertonovi: trailer na 3. sérii | Netflix
Golden Kamuy
Golden Kamuy
Golden Kamuy
AI
73%
Hraná adaptace manga série Golden Kamuy od Satora Nody bude dostupná od 19. května. Hlavní postavou příběhu je válečný veterán Saiči Sugimoto, hrdina japonsko-ruské války, který by rád začal nový život na Hokkaidu. Pomoci mu může ukrytý zlatý poklad, který kdysi ukradl jistý Noppera-bo lidu Ainu. Než byl dopaden, poklad ukryl a cestu k němu vytetoval na těla dvaceti čtyř spoluvězňů, se kterými poté z vězení uprchl. Saiči po nich nyní pátrá, ale když ho napadne medvěd, zachrání ho Asirpa, dcera kmene Ainu, která se chce Nopperovi pomstít za krádež i vraždu otce. Saiči tak získá nečekaného spojence.
Golden Kamuy
Golden Kamuy
Golden Kamuy
Golden Kamuy
Golden Kamuy
Atlas
Atlas
Atlas
AI
71%
24. května dorazí na Netflix největší květnový film této platformy, epické sci-fi Atlas s Jennifer Lopez v hlavní roli. Příběh nás zavede do budoucnosti, v níž se titulní špičková analytička snaží dopadnout zlou umělou inteligenci, která málem stála za zánikem lidstva. Atlas proto nevěří robotům ani žádné AI. Během nepovedené akce ovšem zůstane sama na nehostinné planetě a zachránit ji může pouze její robotický oblek s virtuálním parťákem. Pokud tedy chce přežít a zastavit svého úhlavního nepřítele, musí AI přeci jen začít věřit.
Atlas: trailer | Netflix
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi filmů na Netflixu.
Zdroj: Netflix