Poslední království: Sedm králů musí zemřít

69%

Zajímavosti 7

  • Film produkovala společnost Carnival Films a celosvětově jej distribuovala společnost NBCUniversal International Distribution.
  • Scénář k filmu Sedm králů musí zemřít napsala Martha Hillier, režie se ujal Ed Bazalgette a produkce Marchant, Gareth Neame a Mat Chaplin. Spolu s Dreymonem působila Hillier také jako výkonná producentka.
  • Hlavní natáčení začalo v Budapešti v lednu 2022 a skončilo na konci března 2022.
  • Tento film je pokračováním prvních pěti sérií seriálu Poslední království
  • Několik postav ztvárněných stálými představiteli seriálu Poslední království bylo z filmu během produkce vystřiženo, což se týkalo lady Aelswith (Eliza Butterworth), krále Edwarda (Timothy Innes), lady Aelfwynn (Phia Saban), Cynlaefa (Ryan Quarmby) a Uhtredových starších dětí Stiorry (Ruby Hartley) a mladého Uhtreda (Finn Elliot) kvůli zkrácení stopáže kvůli změně formátu.
  • Producent Nigel Marchant prozradil, že po uvedení čtvrté řady seriálu Poslední království v dubnu 2020 pokračovala jednání o filmu. V říjnu 2021, ještě před uvedením páté sezóny Posledního království na Netflixu na začátku roku 2022, bylo na londýnském MCM Comic Conu oznámeno celovečerní pokračování seriálu Dreymonem, který působil jako výkonný producent a zároveň v seriálu hrál roli Uhtreda. Film dostal pracovní název Seven Kings Must Die (Sedm králů musí zemřít) a měl by navazovat na události seriálu, které se odehrávaly v přibližně 45letém historickém období od roku 866 se zaměřením na království Wessex a pokračující vpády Vikingů do Anglie.
  • Autor Bernard Cornwell v rozhovoru s Sharon Kay Penmanovou uvedl, že jeho rozhodnutí učinit z Aethelstana ve svých románech gaye vycházelo ze skutečnosti, že: Aethelstan se nikdy neoženil ani neměl děti a že si rád zdobil vlasy zlatými prstýnky. V historických záznamech nejsou žádné přesvědčivé důkazy, které by tento závěr dále podporovaly.