Poslední království: Sedm králů musí zemřít

69%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Režiséru Edwardu Bazalgettovi se podařilo stylizovat pomyslné seriálové finále do podoby mimořádně temné podívané, v níž kromě odstínů šedé a hnědé téměř chybí jakékoli jiné barevné spektrum. Sedm králů musí zemřít nepůsobí jako historií inspirovaná senzace za každou cenu, jako tomu bylo v případě Hry o trůny. Film je zdařilým vyvrcholením předchozího seriálu.
Petretzz
Petretzz
590 bodů
7
Tento film se mi líbil, je škoda, že to je na Netflixu, ale klidně většina lidí si to stáhne přes uložto. Chvilkou jsem jsi myslel, že hlavní postavu hraje Orlando Bloom, ale zmýlil jsem se. Film má super hudbu, akční scény se mi taky líbily. Doufám, že bude pokračování.
mirakom
mirakom
284 bodů
9
První půlka byla hodně uspěchaná a šlo vidět, že by ději více slušelo rozdělení na několik epizod namísto jednoho filmu, hlavně kvůli lepšímu prokreslení charakterů jednotlivých králů a jejich synů. Pro lepší orientaci v postavách nebyli špatné ty jmenovky u každého nově představeného krále. Dokonce jsem si zapamatoval i těch pár synů, ale určitě každá postava chtěla mnohem více prostoru. O hodinu delší stopáž by takovému příběhu určitě prospěla. Super finální bitva, která byla udělána přehledně, jak to jen šlo. Zakončení bylo parádní a na takový konec jsem čekal víceméně od blížejícího se konce poslední série Vikingů, kde nám Valhallu nakonec neukázali, ale tady ano. || 9/10 || ČSFD: mirakom
  • Výborná druhá půlka
  • Uspěchaná první půlka
KojtusVojtus
KojtusVojtus
179 bodů
7
Tento snímek důstojně zakončuje příběhovou linku hlavní postavy seriálu The Last Kingdom, který se hned vedle Vikingů tře o nejlepší "vikingský seriál". Film nás nenechá čekat a rovnou nás vtrhne do centra dění a akce ve stylu původního serálu. Celý je to fajn ukončovák oblíbeného seriálu, který však nepřináší nic nového, spíše pokračuje v již zajetých kolejích.
lionelkorzar
lionelkorzar
59 bodů
8
Hezký historický film, který vizuál vzal spíše od historicky fantaskních Vikingů. Ale ta historie tam vypadá legitimně. Líbí se mi jak se v celém filmu objeví jen jedna bitva, která je ale moc hezky a přehledně zpracovaná. Rozhodně doporučuji.
madafakaaa
madafakaaa
4 bodů
5
Chtělo by to trochu zapracovat na editu článku, protože konec věty " Krátce po smrti krále Edwarda se Uhtred z Bebbanburgu a jeho stoupenci vydávají napříč zničeným královstvím v naději, že je mi ho podaří sjednotit. " Nedává moc smysl že :) ?
Petr845a
Petr845a
3 bodů
10
Díky tomu že jsem viděl i předešlé díly seriálu mě tento doplňkový film milé prekvapil ač ten konec byl vcelku zvláštní
Marek L
Marek L
3 bodů
3
Je to síce v názve, ale celý film je len o tom, že sa niekde objavia a zabijú kráľa a potom ďalšieho a ďalšieho, že už to nikoho nebaví. Pekné scény atď...ale radšej zvoľte iný film