DavidHajek

Komentáře 70

Od nejnovějších
  1. Poslední oběť
    Poslední oběť (2023)
    1
    Co je horsi, nez scenar Katerina a Jitka Bartu?
    Rezie jedna z Bartu.
    Odpad za odpadem, Posledni obed, Pulnocni zpoved, Temny kraj... a to jsou jen ty posledni veci v septiku, ktere jsem mel tu smulu videt...
  2. Ghosted
    Ghosted (2023)
    8
    Vetsinou dnesni nove filmy dost hejtim, ale tady me film udrzel celou dobu v prijemnem napeti, co ti dva hlavni hrdinove jeste vykoni. Neni to zadny blockbuster, ale v dnesnich Netflixovskych rychlokvaskach se tahle pod Apl TV plus dosti povedla. Jo a btw. do predminuleho tydne jsem ani vedel, ze nejakou Apl TV plus mam v ramci sveho Apl One (jj facepalm)
  3. Sobík
    Sobík (2024)
    9
    Netflix produkuje a skupuje prava na hodne sracek, ale v ty kupe hnoje clovek obcas narazi na neco fakt dobryho, co ma skvely scenar, postavy a uveritelne herce. A neni to masovka...
  4. Hranice nemožného
    Hranice nemožného (2008)
    7
    Co si budem. Prvni dve serie jsou skvele. Napinave a nevsedni. Treti trochu taha storylajnu uz za fusekli, ctvrta jeden na slave prvnich dvou a pata je jako zcela jiny serial, kamerou, scenarem a postavy taky nejak zhybridnily. Jasne, kdyby mel Fringe jen dve serie, brecel bych, ze chci vic. Ale tady proste fanousci byli tak chtivy, ze si producenti rekli "super, ted muzem zkrouhnout rozpocet na tretinu, natahnout pribeh a vydojit znacku do sucha". A jak rekli, tak udelali. Skoda promarnene prilezitosti byt legendou. Ted je serial jen mirne naprumerne scificko.
  5. Dva světy
    Dva světy (2017)
    9
    Nikdy jsem nepochopil, proc ma serial jen dve serie. Natacet se dnes v produkci Netflixu, bude pribeh a pstavy milkovany alespon na 5 serii. Ale zpet k serialu. J.K. Simmons je neuveritelne uveritelny. Neni divu, filmovy herec a tempo serialu se potkali na jednicku. Pribeh je z dnesnich pre-sci-fi pribehu trochu odhadnutelny, ale pokud se nesnazite byti Sybila naprcana hejtrem, muzete si Counterpart dost uzit.
  6. Temná hmota
    Temná hmota (2024)
    8
    Jak me se tohle libi. Uplne sice nesouznim s hlavnim hrdinou, asi bych si dokazal predstavit v teto roli jineho herce, aby to bylo dokonaly (jako J.K. Simmons v Counterpartu). Hodne mi to pripomina serial meho detstvi Sliders (Cesta do neznáma 1995 - 2000), kde samozrejme efekty odpovidaly dobe. Jako GTA SA oproti GTA 6 (soude podle traileru), kdy San Andreas ma porad ten punc prvniho wow, i kdyz dosti kostickovaneho a texturovaneho.
    Ale vratme se k serialu Dark Matter. Sice ten nazev uplne neodpovida o cem serial je, ovsem to jsou jen drobne vady na krase.
  7. Zoo
    Zoo (2022)
    2
    TV Prima a tupy serial, ale prece trochu jinak tupy, nez scenar od Kateriny a Jitky Bartu. Zagoogloval jsem a zjistil, ze Decastelo bude taky myslitel a telebrita svjetove urovnje (jasne, ze se to pise e s hackem, ale napsat to retardovane k Decastelovi proste sedi). TV Prima proste pritahuje scenaristicke nymandy vic, nez Eva Reneho...
  8. Temný kraj
    Temný kraj (2017)
    3
    Co na to rict. Katerina a Jitka Bartu, scenaristicke duo se zarukou nekvality, povrchnich konverzaci a tupych postav. Tyhle dve jsou prezitek po prelomu tisicileti, kdy TV Prima se snazila nekvalitou dotahnout Novu s jednoduchym receptem, deset beckovych hercu = cela beckova produkce Primy. A ono to vyslo, jak je ten cesky narod jednoduchy. Nektere Kostkove na tom vyrostly do dnesnich Ackovych hvezd (Staci prijmeni a blba televize a vytrvat). Nekteri na tom pohoreli (Nemel jsi se upisovat Lukasi, mels na vic).
    No a za co davam ty tri body. Vaculik za jeden a dva body rezervni, abych mohl jiny Bartu-odpad hodnotit jeste nize...
  9. Argylle: Tajný agent
    Argylle: Tajný agent (2024)
    4
    Kdyz nekdo kouka na Kingsman a chce si uzurpnout taky z kolace "Johny Englishe", ale posere to v prekombinovanou superkravinu. 4 body davam jen proto, ze jsem na tom nastesti nebyl v kine, to bych pak byl fakt nastvanej za tu ztratu casu/penez.
  10. Kobra 11
    Kobra 11 (1996)
    8
    Tohle je moje detstvi a zejmena prvnich 12 serii me formovalo z pohledu Andrea ma kudrnate vlasy, do stavu Andrea je prcatelna. Samozrejme, cas jedinny spravedlivy, dnes je Andrea daleko za MILF stavem, cekajici na duchod v nemeckem socialnim systemu. Ale v me puberte mela jistou roli.
  11. Matka v trapu
    Matka v trapu (2024)
    2
    To je zase blitka o uzasnych lidech, jejich velkomestskem lajfstajlu a problemech, na kterych stoji cely svet. Jak ja tuhle ceskou malost nesnasim, kterou stale dokola a dokola tocime za (nastesi nejen) verejne penize. Pak se clovek divi, ze kazdy korporatni lojza a kazda korporatni kosoctverkyne zijicu svuj sidliskovy sen v Praze nebo Blave, se chovaji presne tupe jakoy tyhle prazdne filmove postavy.
    Ceska kinematografie stoji zaprd a horsi uz je jen slovenska. Film jsem dokoukal jenom tak, ze jsem v prvni tretine usnul a probudil se na typu konec, cimz mam splneno, abych tady napsal sve pocity hnusu a opovrzeni.
    Jedinne pozitivni je, ze hlavni postavy nejsou Plodkova a Langmajer, cemuz se jeste ted uprimne divim.
  12. Atlas
    Atlas (2024)
    4
    Uz me ty Netflixove rychlokvasky, kde vezmete random scenar, hodite tam nejakou Ackovou hvezdu, ktera se vam buhvi proc upsala, pouzijete levne CGI, do ostatnich roli hodite levne herce, jeden cernoch, jeden gay, a jeden asiat, zamichate to jako Hruska kuzicky ve vyvaru a mate Netflix film, dosti pripomina produkci Asylum. Tam si akorat vlastne na nic vic, nez odpad nehraji a tim je to sympatictejsi, nez tyhle pseudo-Ackove filmy, hlavne at je obsah a muzeme zdrazit predplatne. Na tohle jit to kina, vzteky se udusim popkornem.
  13. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    4
    Prvnimu casti jsem dal jako starou Dunou nepolibeny 9z10, visual, probeh, lor, krasna podivana.
    Ale ta druha cast, to je proste ezo-blabol. Hlavnimu hrdinovi hrozi vsude smrt ale nic se mu nestane. Vydava se do pouste ale neprejde ji. Nechce na jih, ale je tam driv, nez ti co se tam vydali.
    Vypij vodu zivota a zemres a poznas budoucnost skrz minulosti. Prdni si a delej divne kroky po pousti a budes mit hnedy textil a poznas cisla do loterie.
    Jako musel se fakt nutit, abych to dokoukal. Proste prvni cast a konec. Staci. V nejlepsim prestat. Netahat to jak snoplo-nudle z mimina...
  14. Duna
    Duna (2021)
    9
    Jsem starou Dunou nepolibeny ale tahle, jen prvni cast (!) je opravdu hezka, visualne, pribehem, lorem. Druha cast uz ale na mne pusobi jako prekombinovany ezo-blabol na tahovany jak "hodne budes nekde" Jolandiny predpovedi. Ale druhou cast shejtim v jinem komentari.
  15. Babovřesky 3
    Babovřesky 3 (2015)
    0
    Davam filmu vysoke hodnoceni NULA, ktere si ani nezasouzi a to proto, ze uz nema pokracovani. Cela trilogie je o tom, ze jeden pan mel talent a pocit, ze vedle talentu i patent na pravdu v oblasti politiky a rezie. Sve stesti vycerpal uz v prvnim Kamenaku.
  16. Babovřesky 2
    Babovřesky 2 (2014)
    0
    Videl jsem skoro pulku. Nastesti ve free visilani, protoze za tohle platit? Cela trilogie je o tom, ze jeden pan mel talent a pocit, ze vedle talentu i patent na pravdu v oblasti politiky a rezie. Sve stesti vycerpal uz v prvnim Kamenaku.
  17. Babovřesky
    Babovřesky (2013)
    0
    Nejvic me na filmu mrzi, ze jsem ho videl. Nastesti ve free visilani, protoze za tohle platit? Cela trilogie je o tom, ze jeden pan mel talent a pocit, ze vedle talentu i patent na pravdu v oblasti politiky a rezie. Sve stesti vycerpal uz v prvnim Kamenaku.
  18. Vánoční Kameňák
    Vánoční Kameňák (2015)
    1
    Kamenak 1 jsem hodnotil 5, protoze dno jsou Babovresky Kamenak 2 upadl blize dnu a byl za 4 bodiky a Kamenak 3 dostal logicky body 3 a Kamenak 4 dostal naprosto opravnene body 2. A tady se blizime Babovreskam, tedy nule opravdu svizne, tedy propad z 5 resp. 4, resp. 3, resp. 2 na 1.
  19. Kameňák 4
    Kameňák 4 (2013)
    2
    Kamenak 1 jsem hodnotil 5, protoze dno jsou Babovresky Kamenak 2 upadl blize dnu a byl za 4 bodiky a Kamenak 3 dostal logicky body 3. A tady se blizime jeste nize, tedy propad z 5 resp. 4, resp. 3 na 2.
  20. Kameňák 3
    Kameňák 3 (2005)
    3
    Kamenak 1 jsem hodnotil 5, protoze dno jsou Babovresky Kamenak 2 upadl blize dnu a byl za 4 bodiky. A tady se blizime jeste nize, tedy propad z 5 resp. 4 na 3.
  21. Kameňák
    Kameňák (2003)
    5
    Dal bych tomu namisto 5 bodu 2, ale hodnotim v dobe, kdy slunce-seno natocil jeste Babovresky a dno se posunulo hloubeji.
  22. Barbie
    Barbie (2023)
    8
    Jak chcete netoscit film o ikonicke hracce? Takhle! Je to mistrovske dilo pro zadani "natocit film o barbinach". A mohlo se to tolika zpusoby podelat. Ale nepodelalo. Chci videt film znova? Mozna nekdy za par let. Sel bych na nej znova do kina? Kdyby to bylo rande a pak mozna sex, klidne.
  23. Star Trek VIII: První kontakt
    Star Trek VIII: První kontakt (1996)
    9
    Tohle je ten pravoverny Star Trek, nekurweny JJem v pseudo-reboot, ktery nevysel. Jasne, na svou dobu byl ponekud staromodni, jako Nokiaa 3310 po uvedeni iPhone X, ale uznejte, Nokia umi taky volat a zadny fetko-smudla vam jej v hospode nebude chtit uzmout.
  24. Taxi 4
    Taxi 4 (2007)
    3
    Kdyz je treba si prilepsit na duchod, projdete pudu a najdete treba poklad, ktery je mozne jeste prodat, protoze po konci je konec. Je vlastne uplne jedno, jak poklad dopadne.
    Ok, v tomhle prirovnani ma poklad jeste retardovanou nahrazku v podobe Taxi 2. Ale to jsem zhejtil uz tam v hodnoceni.
  25. Taxi, taxi
    Taxi, taxi (2000)
    6
    No, sequel, ktery se pouziva jako vyukovy material na filmove skole na tema, jak je mozne poslat potencial ke dnu. Ale ono je to vlastne casty jev. Nekdo bez kecani studia natoci neco uspesneho a ke dvojce se uz nalepi spousta chytrejch korporatnich vedoucich a poserou to.
  26. Taxi
    Taxi (1998)
    8
    To je ten film, ktery jste videli tolikrat, a stejne, kdyz davaji v telce Taxi 2, radeji kouknete na streamovaci sluzby, zda nemaji jednicku.
  27. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    9
    Rami Malek se prekonal. Je dokonaly Fredie... Fakt. Uzasny. Co se vsak pribehu tyce, asi bych vytknul nektere nepresnosti, snazici se udelat z real Fredie lepsiho. Nebo spise real Fredie neukazovat az prilis explicitne v jeho mene moralne pochybnych strankach. Promiskuita, spinavy sex (myslite, ze se typek na verejnych wc prvne vykadil, nez jej Fredie pretahl? Nic proti gay komunite, to jen, ze taky nechci po partnerce analni sex v kabinkach, kdyz jsme vcera byli v mexicke.
  28. Rivalové
    Rivalové (2013)
    8
    Skvely, skvely, skvely. Daniel Bruhl je tak uveritelny, ze byt dokument o Niki Laudovi, Niki by mohl klidne sedet doma a Daniel plus troska CGI by udelali nezamenitelnou kopii. Hur je na tom Thor, ktereho jiste sere, ze ho lidi vidi jenom jako Thora. OK, celkem obstojne se snazi z Thorova prokleti vymanit. Ale mezi nim a Danielem je tak 13km pustiny.
    Proc jsem nedal 10 bodu? Minus jeden bod, film mi stacilo videt jednou. Minus druhy bod, film je produkcne prodavan snad vsem, uz i na Prima Minus, tim ztraci svoji vyjimecnost a kredit a blizi se Walkr Retard Tension... chapete?
  29. Lítá v tom
    Lítá v tom (2023)
    7
    Na ceske pomery je to nadprumer az vysoky prumer. Scenar samozrejme neni cesky, to by byl pekny pruser, ale i remake si zaslouzi uznani. Nejvice vsak film tahnou herci a jejich prirozena chemie. Samozerejme, jak jsou ustredni trio ostre tuzky, vedlejsi role jsou scenaristicky zanedbane a skvela Anna Polivkova zde mrha svym talentem. Na vedlejsi role stacilo klidne castovat nejakeho clena slavne herecke rodiny, ktery umi hure hrat nez nosem snupat.
  30. Adikts
    Adikts (2024)
    7
    Zajimavy pocin i kdyz odborne kruhy jej zhejtili. Nejak tak si predstavuji jako boomer soucasnou prazackou generaci. Nadchl me ale herec Petr Uhlik, ktery byl tak uveritelny, az jeho postava ve mne, jako silnemu odpurci navykovych slacek, vyvolavala odpor, pohrdani a socialni nevolnost. Zbytek postav byl ponekud vice plochych. A tim nemyslim velikost dekoltu. Ale jsme mala zeme, nemuzeme mit na lusknuti prstu 4 mlade vyjimecne nadane herce. Chceme ceske serialy, ktere nejsou dno z dilny Prima- a dua sester Bartu, tak musime pochopit, ze to kvalitni produkce s castem nemaji uplne jednoduche.
  31. Lež na pláži
    Lež na pláži (2024)
    1
    Chtel jsem dat zero. Ale pak jsem si uvedomil, ze se mi libi lokace a mlady herecky. No a prave tady mame prvni kamen urazy. Protezovane slecny, sestry hraji na pomery serialu obstojne. Zadna Thalie (ja vim, ta je za divadlo) to nebude. Ale co tam dela mlada Jiresova, ktera sic zdedila po Mamince oci (ty jsou jak pres kopirak) ale herecky um ani talent uz ne. Obzvlaste 4 dil ukazal, ze tenhle serial ji k lepsim castum nepomuze a vlastne je to takova karma, kdy se protezovana slecinka Sofinka ukazala jako nevhodna lepsich roli nez odpadove serialy Prima minus. Btw. zajimala by me jeji divadelni kariera, jestli je to taky tak otresny. Oproti tomu to boyz role obsadili jiz otrkani mladi (30tnici) herci. Ale ani oni nedokazali z toho braku vykopat koukatelny serial. Ale co uz. Celkove je scenaristicky serial nove dno hrdinne konkurujicim sestram Bartu. Co naplat, kdyz scenar pise spatny reziser se svou hezkou milf hereckou Sandrou...
    Dokoukal jsem i posledni, asi nejhorsi dil. Finalni resume: Tohle je tak blby, i na Prima minus je tohle odpad. Ten jeden usmudlany bodik je za prirozene krasnou lokaci a sestry protezovane kopie Lindy Rybove.
    Chapu, ze kdyz ma nejaky herec hypo a hraje v Ordinaci nebo Ulici, je to stabilni prijem. Ale kdo se upsal tomuhle, tak zoufaly. Proc do toho nekdo dobrovolne sel? V mladi si takhle posramotit portfolio... uz se opakuju. Je to odpad!
  32. Válka policajtů
    Válka policajtů (2024)
    3
    Vlastne hodnotim celkem vysoko 3 body, protoze kamera a vyprava jsou opravdu na vysoke urovni a nekazit to Patrik z Vrbovskych teplic ve verzi umirajici fetko hvezdy, i bych veril, ze se film natacel opravdu v 90tkach.
    Co se tyce ale scenaristiky a rezie, je to klasicky slovensky velkofilm, ktery kdekoliv za hranicemi teto male vychodni zemicky, je jen odpad na lokalni kabelovku, kde do 2,5 hodiny muzete narvat opravdu hodne reklamy.
    Opet filmove Slovensko dokazalo, ze je na tom hure, nez filmove Cesko, ktere samo osobe je v podstate zarukou propadaku (cest vyjimkam a Bodum obnovy).
    Opravdovy problem vsak nastava se zapamatovatelnosti filmu. Je to jako slepici vyvar v hostinci Dolni Lutyne. Zitra ani nevite, zda jste tam obedvali, nebo ne. A jestli se za par let budu na tento skvost slovenske malosti omylem divat znova, budu sam na sebe dosti nastvany, za tu ztratu 2,5 hodin zivota.
    Neveril bych, ze me to nekdy napadne, ale asi se radeji kouknu na letni komedii 90 minut stopaze, kde na me bude kroutit pani Plodkova svym milfim zadeckem.
  33. Gentlemani
    Gentlemani (2024)
    6
    Oproti jinym hodnoticim budu kritictejsi. Scenar obsahuje v podstate jen jeden druh zapletky tvorici dva druhy postav. Prvni druh postav jsou naprosti idioti, kteri vytvori problem, ktery musi druhy druh postal, polo-idioti, vyresit. Proc je prvni druh postal naprosti idioti je asi zrejme. Ale proc ten druhy druh postav nazyvam polo-idioty? Protoze IRL by druhy druh postavy tomu prvnimu nesveril nejvetsi tajemstvi serialu, nebral by jej na mise, nezapojoval by jej do planovani. IRL by prvni druh postav nekdo, vice nebo mene zasadne, odstavil. Vlastne je to jako mit retardovaneho bratra. Taky jej samotneho nenechate v krame, nedate mu nuz a misto plynek nasravacek mu nedate spodky Balenciaga. A pokud jo, jste polo-idioti.
    No proste, tenhle spin-off z dilny Netflix (coz je zkratka: Natahni Enormne Ten Formalni Liny prIbeh na maX) na film nema ani zdaleka.
    Koukatelny to vsak je. Docela dobre koukatelny. A kdyz si predtim pustite politickou predvolebni debatu zasranyho komunisty, prolhanyho ANOnisty, stranickeho turisty espedaka Macha a hranatyho prodejce ezokramu a samozvanyho presidenta nejakyho moto-klubu, tak je tento serial vlastne vysvobozeni z krute reality.
  34. Iveta
    Iveta (2023)
    9
    6 bodu za serial (prvni dily super tempo, druha pulka trochu natahovany)
    3 body za muj crush na Alzbetku Ferencovou (jen 3 body, protoze mi neni 15!)
  35. Projekt "Gemini"
    Projekt "Gemini" (2019)
    0
    Chvili jsem premyslel, co je to za odpad opet na TV hnuj, tedy Prima, divna jmena, lokace, CGI, takove indo-kazachstano-slovanske... A pak jsme koukl tady a doslo mi to. Ono to je RUSACKA SRACKA. Tak to dopadne, kdyz si sice obrovska, ale porad jen kupa hnoje mysli, ze je mocnost a ma co svetu dat. A samozrejme, u nas se toho chyti televize CCCP Prima novosti.
  36. Život pro samouky
    Život pro samouky (2023)
    2
    Jako me prijde, ze kdokoliv, kdo z na nekoho "vlivneho" na Nove nebo Prime, pripadne ve statnim fondu podpory kinematografie, napise nejakou hovadinu do podoby scenare a zjisti, ze je to sracka, tak tam nacastuji Plodkovou a/nebo Langmajera a najednou to prodavaji jako nejlepsi cesky film roku XY. Blby je, ze Plodkova (herecka vynikajici, ale bere vse) a Langmajer (herec vynikajici, ale bere vse) dnes hraji v kazdem druhem filmu... Jsme moc mala zeme na dobre filmy kazdy rok. A muze byt mnohem hur. Zdravim brata slovakov.
  37. 2012
    2012 (2009)
    4
    Vzdycky me stve, kdyz se postavy filmu chovaji jako naprosti idioti... vybuchuje sopka a on kouka kolem, vola mu otec na posledni hovot a on kouka na sluchatko, decko breci, ze nema medvidka a oni cekaji, zda si samo nasedne nebo se propadne trhlinou. Proste co scena, to nejake idiotske chovani postavy. Az me stve, ze to nakonec ti retardi prezijou... Smrt vsem postavam, co se chovaji jako idioti!
  38. Survivor Česko & Slovensko
    Survivor Česko & Slovensko (2022)
    6
    Ten jejich Product Placement je snad jeste horsi, nez v druhe rade. Jee sprcha sampon, tusim Fruktys, wow... OK tohle kupovat nebudu. Jee Fujtea a zabery na "neodolatelne" vychutnavajici si caj ostrovanem, kteremu jde o jidlo a ne o nejakou chemickou bzundu, kterou by jako sportak realne do ust nedal. OK, tohle taky v krame preskocim obloukem. Jedinne, co dokazu uznat jako primereny PP je to KFC, protoze v KFC se strahuje opravdu velka sorta lidi a ta radost soutezicich je opravdova. Jo a jeste tam byla Santa Nutrije ja omylem koupil jejich Naan. No od Naanu v indicke restauraci je ten od Satan Maria vzdaluje asi jako Survivor od uspesne reality show. Co bude priste? Thajske masaze z Vaclavaku s happy endem? "Tanecnice" z nocniho klubu "manazerky" (:-D) Kundosaki... disclaimer: Prosim o nebanovani Kundosaki, fakt si nekdo dokaze dat tak blbou prezdivku a jeste byt jeden z nejvetsich looseru Survivoru, ktery pak vse komentuje jako kdyby dosel alespon do slouceni. Proste je dobra reality show na zapade poseta ceskymi Fuckupy asi jako bedrunka teckami...