Profilový obrázek

Chipy

Komentáře 28

Od nejnovějších
  1. Stůl číslo 19
    Stůl číslo 19 (2017)
    5
    Kvalitní herci, jednoduchý příběh a odlehčená nálada. Film s velkým potenciálem být příjemná komedie, kterou bych doporučil na dlouhý večer. Bohužel zpracování skřípe a tak v člověku během sledování nic neprobouzí a ani nezanechá nic poté.
    Pokud tedy není na výběr, tak určitě neurazí, ale cíleně bych ho nevyhledával.
  2. X
    X (2022)
    7
    Není to počin, který bych mohl komukoliv doporučit, ale celková estetika a budování napětí se povedlo náramně. Bohužel to bylo na úkor děje, ale při jeho stopáži a tempu se to dá odpustit.
  3. Chicagský tribunál
    Chicagský tribunál (2020)
    9
    Téma, ke kterému jsem nikdy neměl moc blízko a dlouho jsem se filmu kvůli tomu vyhýbal. Když jsem se ale k tomu nakonec dostal, byl jsem nadšenej. Scénář a herecké výkony jsou na nadstandardní úrovni a udrží člověka celou dobu v napětí. Během filmu si člověk postupně projde všemi emocemi a to hned několikrát jako na horské dráze.
  4. Willyho kouzelný svět
    Willyho kouzelný svět (2021)
    4
    Rozhodně se nejedná o nic převratného o čem bych každému vyprávěl, ať si hned pustí. Pokud jste ale, stejně jako já, fanda herní série FNAF, tak si tenhle počin jistě užijete výrazně víc. Pořád se mu bohužel nedají odpustit zřejmě nedostatky. Špatný dej by s takovou zápletkou jistě nevadil, ale je odvyprávěný opravdu líně. Nejlepší herečky výkon podává člověk, který posledních pár let všem jen pro smích, který za celý film nepromluví a co je nejhorší, tak ani nepůsobí, že by se snažil. Akce má epileptický střih, takže většinu času nic neuvidíte, což je možná dobře, protože pohyby animatroniků (čest vyjímce v podobě baleríny) jsou hodně kostrbaté.
  5. Kapitán Fall
    Kapitán Fall (2023)
    7
    Jednoduchá oddychovka, která je ovšem zvládnutá líp, než jiné podobné pokusy, zvláště díky opravdu povedeně napsaným postavám, a tak člověka minimálně první polovinu série udrží v pozoru. Pokud do té doby nepristoupite na hru tvůrců a neodpustíte jim některé kličky, aby vše fungovalo, nemá smysl pokračovat. V druhém případě nebudete zklamaní a hned po konci budete vyhlížet druhou sérii.
  6. Chůva na zabití: Krvavá královna
    Chůva na zabití: Krvavá královna (2020)
    6
    Z pro mě nepochopitelného důvodu, tohle pokračovaní, které nejspíš nemělo nikdy vzniknout, funguje daleko líp, než předchozí snímek. Ví, co fungovalo. Jako například vztah protagonisty s chůvou a co naopak bylo potřeba zlepšit. Úmrtí jsou zde jistě zajímavější, i když sledovat stejné postavy umírat podruhé a znova velmi hloupě bylo někdy otravné, přesto mě to drželo v pozoru. Konec byl fajn a vlastně mi ani nevadilo, jak byl přiřažený za vlasy.
  7. Chůva na zabití
    Chůva na zabití (2017)
    5
    The Babysitter je skoro až výjimečný v tom, jak vůbec v ničem není něco víc. Jednoduchá zápletka, jasně a jednoduše určené charaktery. Smrti sice dobře pracují s prostředím, ale nejsou ničím vyjímečné. Ono s takovým námětem asi nešlo dělat o moc víc. Prostě jednoduchá zábava na dlouhý večer, která rozhodně člověka neurazí, ale nesmí se od toho čekat nic extra.
  8. Krvavá nevěsta
    Krvavá nevěsta (2019)
    7
    Poněkud tajemnější a zásadnější začátek se rychle změní v parádní krvavou akční podívanou. Až na jednu pasáž děj neztrácí na tempu a je si jistý v kramflecích. Jediné, čím si nejsem úplně jistý, jak na mě působilo, byl konec. Co se týče zpracování, tak šlo by to udělat líp? Ano. Zabrání to v tom, aby si šlo tenhle film užít? Rozhodně ne.
  9. Grand Prix
    Grand Prix (2022)
    5
    Zábavná jednohubka, která ovšem nepřinese nic nadprůměrného. Humor je jednoduchý, ale uderný. Když se člověk zvládne naladit na správnou vlnu, jistě si film užije od začátku do konce. Mně se to povedlo jen z poloviny.
  10. The Gray Man
    The Gray Man (2022)
    3
    The Gray Man je opravdu šedý. Jak vizuálně, tak dějově. Kdyby místo bezbřehého chození od akce k akci na chvíli zpomalil a soustředil se na budování hlavní postavy tím, že by musela kreativně řešit různé problémy, mohlo se jednat o kvalitní počin a ne něco, v čem ten rekordní budget vidět opravdu není.
  11. Frozen
    Frozen (2010)
    6
    Napínavé skromné drama, kterému ovšem chybí strašně málo, abych ho s klidným vědomím mohl doporučit všem, které znám. Zápletka je dobře vybudovaná a její závěr je taky velmi fajn. Bohužel ten klíčový střed nepůsobí uvěřitelně a kvůli tomu několikrát vytrhne diváka z děje.
  12. Nene
    Nene (2022)
    7
    Ani napodruhé se Peelemu nepovedlo vyrovnat fantastickému hororovému drama Get Out. Tentokrát tomu byl ovšem výrazně blíž, než se svým předchozím pokusem. Film začíná slibně a daří se mu budovat tísnivou a děsivou atmosféru. Vše kolem středu nabírá na obrátkách a skvěle stupňuje. Bohužel ke konci už to bylo s různými metaforami přehnané a filmu to spíše uškodilo a zanechalo to ve mně, i přes povedený zvrat, při odchodu ze sálu bez emocí. Škoda.
  13. Na západní frontě klid
    Na západní frontě klid (2022)
    5
    Achjo. Velkolepou výpravu plnou super akce z první světové války v mých očích brzdí nepochopení knižní předlohy. Je to strašná škoda, protože film vypadá skvostně špinavě. Bohužel mu chybí emoce. Kvůli tomu musím říct, že daleko lepší adaptaci je stále za z roku 1979.
  14. Bullet Train
    Bullet Train (2022)
    8
    Takhle se má dělat moderní akčňárna, která sama sebe nebere moc vážně. Tady není moc co dodat. Film moc dobře ví, v čem jsou jeho silné stránky a využívá jich ale zároveň neignoruje i ty slabé a sám ze sebe si střílí. Jediná výrazná výtka jsou příliš časté a dlouhé retrospektivy, kvůli kterým je snímek trochu delší, než by mu slušelo. Každopádně přímočará střelená akce skvěle ubíhá a i díky tomu vás nepřekvapí ani hodně přepálený konec. Pokud nevíte, na co se večer podívat, mohu k odreagování Bullet Train vřele doporučit. Já osobně se k němu velmi rád brzo vrátím.
  15. Ant-Man a Wasp: Quantumania
    Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
    2
    Vůbec nerozumím tomu, proč nemohli závěr antman trilogie nechat víc komorní a při zemi. Antman ve filmech prostě není ta postava, která by sama v obří bitvě měla zachránit celý svět, ne-li víc. Poprvé mohl Scott Lang pořádně pracovat na vztahu se svou dcerou a napravit to, co nestihli mezi Infinity war a Endgame. Místo toho dostaneme jen hromadu prázdných dialogů a línou snahu vše urovnat tréninkem a pomyslným předáním pochodně. Třetí díl zároveň vzal všechno, co v předchozích filmech fungovalo, podíval se na to, značkal a hodil do koše. Bavila vás nápaditá akce, ve které se pracuje s reálným světem, ovšem v různých velikostech? Zde dostanete digitální bordel nudného generickeho kvantového světa. Bavily vás interakce mezi Scottem a Hankem a střetem jejich dvou světů? Zde se skoro nepotkají a když už, tak to nepřinese nic zábavného ani zapamatovatelného. Absence ostatních zábavných vedlejších postav už je jen pomyslný vrchol přešlapů, ke kterým zde došlo.
  16. Asterix a Obelix: Říše středu
    Asterix a Obelix: Říše středu (2023)
    4
    Galská komedie drží úroveň posledních filmů, která bohužel nebyla příliš vysoko. Ze snímku srší vášeň autorů k dílu. Snaží se odvážně změnit styl humoru, na který jsme zvyklí. Někde se to daří, jinde to naprosto propadá. Cením zapojení féničanů do filmového světa asterixe a obelixe, odvaha dělat si srandu z Francie a Francouzů a nové obsazení za ikonickou dvojkou z prvního dílu nezaostává. Co se ovšem velmi nepovedlo bylo udržení děje v nastavených mantinelech. Častokrát se objeví nějaká vedlejší linka, která ovšem ani nedostane jakékoliv ukončení a opět zmizí. Dialogy šustí papírem a některé nové postavy jsou prostě příšerné a otravné. Abych skončil pozitivně, tak Zlatan Ibrahimović filmu parádně sednu a každá vteřina na plátně je, jak jinak u Zlatana, boží.
  17. Sisu
    Sisu (2022)
    5
    Sisu je kvalitně natočený válečný film s poměrně netradičním příběhem a zasazením do autorova rodného Finska. Jeho největší slabinou je vlastní nejistota. Z traileru na mě působil jako zábavná vyvražďovačka nacistů jedním až nadpřirozeným zlatokopem. Bohužel se současně s tím snaží brát sám sebe vážně s uměleckým přesahem. Obojí samo o sobě funguje poměrně obstojně, ale jejich spojení se nepovedlo a tak to obou stranám filmu ubírá. Vážné dialogy brát vážně nejde kvůli všem absurditám, co se kolem dějí + jich dle mého nebylo tolik, aby nemohly být v němčině, kor když na konci slyšíme finštinu. Všechny zábavné a netradiční vraždy se vystřílely už v traileru a to co dostaneme navíc, je předvídatelné a bez nápadu. Ve finále se tedy jedná o netradiční, průměrnou, místy zábavnou, válečnou akci, která ovšem měla daleko větší potenciál a dlouho v paměti nezůstane.
  18. Nadějná mladá žena
    Nadějná mladá žena (2020)
    7
    Film, který hned několikrát změní žánr, ale nikdy hlavní myšlence neuteče. Neprozradí divákovi vše, ale nechá ho, si některé důležité věci domyslet a to jsou jednoznačně nejsilnější momenty. Bohužel tempo občas zpomalí až příliš a proto film kvůli tomu nevybizi k druhému shlédnutí, i když by se to určitě hodilo.
  19. Menu
    Menu (2022)
    8
    Tenhle film určitě není pro každého. Já osobně jsem si nepříjemnou atmosféru opravdu speciální večeře užil a těšil jsem se na každý další chod, který mi film přichystal. Ralph Fiennes jako excentrický šéfkuchař je naprosto parádní. Některé momenty, které se snažily být šokující bohužel občas rozbíjí a kazí tak celkový dojem.
  20. Zhoubné zlo
    Zhoubné zlo (2021)
    8
    Wan to opet zvladnul. Velice povedená kombinace žánru krimi a nadpřirozeno. Skvěle natočený, napínavé scény a drastický závěr jako třešnička na dortu. Mrzí mě, že podobných filmů poslední dobou nevzniká víc.
  21. Vyšehrad: FYLM
    Vyšehrad: FYLM (2022)
    7
    Z Vyšehrad Fylm jsem byl lehce nervózní. Postavě Laviho svědčili krátké epizody pod 10 minut a bál jsem se, zda je možne s takovým chyrakterem utáhnout celovečerák bez toho, aby to diváka nezačalo vytáčet. To se ovšem stalo silnou stránkou a poprvé Lavický působí i jako člověk a dá se mu fandit. Narážky fotbalové prostředí většinou nepůsobily tak na sílu a vzniknla tak pro mě překvapivě povedená komedie.
  22. The Batman
    The Batman (2022)
    9
    Konečně jsme se dočkali silné stránky Batmana v komiksech a sice detektiva. Zvolení záporáka/záporáků v této nové filmové poloze oblíbeného hrdiny zafungovalo skvěle. Akce je sice míň, ale za to je údernější a v estetice filmu precizně natočená. Celkově je celý film po technické stránce vyladěn do nejmenšího detailu, což se pakt krasně vyplácí v částech typu 'batmobil honička'. Nebýt par momentů, kdy se jakoby zapomnělo na to, že je Bruce pouze člověk, byl by film 10/10. To nic nemění na tom, že se nemůžu dočkat, co si pro nás připraví příště.
    • Vizuál
    • Akce
    • Scénář
    • Záporné postavy
    • Odolnost Bruce
  23. Mimořádná událost
    Mimořádná událost (2022)
    5
    Pokus o zopakování milého překvapení v podobě Vlastníků. Tvůrci si vzali inspiraci z reálného života a napasovali na to hromadu přehnaných situací a zábavných interakcí. Z malé místosti pro schůze vlastníků se přesunuli opět do stísněného prostoru vagonu. Kdyby zůstalo pouze u toho, tak by možná i film fungoval, neboť sledovat panikařící cestující je zábavné a udrží vaší pozornost, mnohem líp. Tentokrát jsou ale bohužel přidány i jiné vedlejší linky, které se snaží vtipně kritizovat aktuální politiku a sociální situaci. Ty ovšem tahají za opravdu krátký konec a pouze film zbytečně prodlužují.
    • Postavy, humor
    • vedlejsí dějové linky
  24. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    8
    Je veliká škoda, že když po dlouhé době dostaneme zábavné a povedené fantasy, které uběhne jako sobota, tak se pravděpodobně nedočkáme pokračování. Film můžu vřele doporučit každému, komu není tento žánr cizí. Humor sice nemusí sedět každému, ale po výpravné stránce jde o nadstandart.
    • efekty, děj, hudba
    • záporák
  25. Vřískot 6
    Vřískot 6 (2023)
    7
    Tvůrci skoro až zázrakem zvládli po krátké roční pauze udržet kvality předchozího snímku a k tomu celé sérii dodat svěží vítr změnou lokace. Člověk si zde díky tomu určitě najde nějaký zapamatovatelný moment pro celou sérii (např. scéna ve večerce, na žebříku nebo přejezd metrem). Metahumor, se kterým je série neodmyslitelně spjata, se stejně jako filmový průmysl vyvinul a nyní odkazuje na touhu všech studií vytvořit svou frančízu, díky které může s pomocí nostalgie tahat z lidí více peněz. Jediná škoda je vyměknutí scénaře v poslední čtvrthodině, kterým ničí celkový dojem z filmu. I tak se ovšem stále jedná o kvalitní slasher, který by žádný fanoušek žánru neměl vynechat a dát mu šanci, protože minimálně první dva akty si jistě užije.
  26. Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    9
    Parádní zakončení trilogie a James Gunn ve svém živlu. Rychlé tempo, které se ale občas nebojí v důležitých momentech zpomalit a dát prostor emocím diváka, se kterými si celý film hraje jak kotě s klubkem vlny.
  27. Sestra
    Sestra (2018)
    2
    Film má slibný začátek. Bohužel velmi rychle přechází do generického hororu plného nelogickým postav, líně napsaného 'vyšetřování' a vlastně jen dvou typů jumpscarů. Varianta 1: postava se dívá někam, kde nic není. Nasledně se bez důvodu otočí pryč a když se podívá zpět, sestra tam stojí. Varianta 2: postava se dívá přímo na zlo, opět se bezdůvodně otočí a zlo je pryč.