Covid mu bere jednoho milovaného za druhým: úspěšný venezuelský herec bije ve svém smutném příspěvku na poplach.

Covid mu bere jednoho milovaného za druhým: úspěšný venezuelský herec bije ve svém smutném příspěvku na poplach.
Édgar Ramírez - Zlato | TWC-Dimension
Je běžné, že celebrity na sociálních sítích vyjadřují své postoje k aktuálním tématům, a nejinak tomu je i v případě venezuelského herce Édgara Ramíreze. Hvězda filmů Zlato a Expedice: Džungle sdílela svou virtuální diskuzi s doktorem Anthonym Faucim ohledně koronaviru a důležitosti očkování poté, co virus připravil o život několik jeho známých a příbuzných. Jeho babička Bertha zemřela na komplikace spojené s Covidem minulý měsíc a tuto středu přišel Ramírez také o strýce Guillerma, tetu Lucy a bratrance Rafaela, kteří delší dobu bojovali o život v nemocnici. A aby toho nebylo málo, mezi obětmi je rovněž hercův venezuelský agent a přítel Laureano.
"Občas si připadám jako v noční můře, z níž se musím probudit, ale vím, že je to skutečné," napsal herec na svém Instagramu. "Mé srdce už nedokáže vstřebat více bolesti. Jsem smutný, jsem frustrovaný a zdevastovaný. Jsou to týdny, co je má rodina obehrávána, mučena a otřásána touto krutou, proradnou a násilnou nemocí, která nakonec všechny nemilosrdně usmrtila."
Édgar Ramírez
Édgar Ramírez | HBO
"Nikdo z nich nebyl naočkován. Nikdo z nich k tomu neměl ve Venezuele přístup. A mezitím jsou desítky tisíc vakcín ve Spojených státech vyhazovány, protože o ně spousta lidí nestojí. Má rodina a s ní miliony dalších lidí procházejí noční můrou a přichází o své milované, protože ve zbytku světa není dostatečné množství vakcín. A já doufám, že kdokoli má možnost nechat se naočkovat, učiní tak ještě dnes," uvedl zhrzený herec, jenž má na svém kontě dvě nominace na Zlatý glóbus za televizní film Carlos a seriál American Crime Story.
"V neposlední řadě bych chtěl na všechny apelovat, aby následovali vědecky podložené a pravdivé informace. A prosím, prosím, PROSÍM... Pokud můžete, NAOČKUJTE SE, abyste pomohli zachránit ty, kteří vás obklopují," uzavřel Ramírez své emocionální sdělení.
Celý příspěvek v angličtině si můžete prohlédnout níže.