Prometheus: Trailer

Byl to týden nabitý trailery na očekávané hity. Dokonce ani famózní Temný rytíř povstal (2012) se ale nemůže rovnat první upoutávce na Promethea Ridleyho Scotta, autora klasických pecek jako je Vetřelec (1979), Blade Runner (1982),či Černý jestřáb sestřelen (2001). Každý záběr traileru na Promethea působí neskutečně promyšleně, úderně a vůbec se člověk těžko brání nadšení. Tady dráždí chuťové buňky úplně všechno a od téhle chvíle budou dny do premiéry (u nás 7.6.2012) dvakrát tak dlouhé.
A jak se má ono provázání s Vetřelcem? Pokud to nevíte, Prometheus měl být původně prequelem Vetřelce. Pak si ale Scott umínil, že je scénář dost dobrý, aby vznikl samostatný film, který na slavný horor "nějak odkáže". Jak? O tom studio mlčí. Scott se nicméně vyjádřil, že se samotným monstrem počítat nemáme. Spojení tu ale rozhodně bude, protože v traileru je vidět loď, na kterou narazila nebohá posádka lodi USCSS Nostromo a odkud si odnesla mrštného facehuggera (viz obrázek z Vetřelce).
Prostě hodně slibů a nadějí. Doufejme, že si v případě Promethea nevybere Scott svou slabší chvilku (jak už se mu párkrát povedlo). V tomhle případě by neúspěch milovníky žánru extrémně bolel.
Hodnocení traileru: 100%

Související osoby


Související tituly


Související články