Atchyroz

3 400
87. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Volejte Saulovi
    Volejte Saulovi (2015)
    8
    85% - Show Better Call Saul, která je spinoffem a zároveň prequelem legendárního Breaking Bad, s sebou od počátku nesla velká očekávání, a v žádném případě nezklamala. Mají to na svědomí ti samí tvůrci včele s Vincem Gilliganem a blízká příbuznost k seriálu o vzniku Heisenberga je znát každou scénou. Objevují se tady předchozí osudy většiny vedlejších postav z této show včele s Saulem, kterého výborně hraje Bob Odenkirk. Tahle postava mě sice nebavila tolik jako ostatní z vedlejších dějových linek, ale rozhodně je dost zajímavá na to, aby utáhla svůj vlastní spinoff. Objevují se zde legendární záporáci jako Gus Fring nebo členové rodiny Salamanca. Dozvíme se více o jejich minulosti a pro fanoušky je tady nepřeberné množství odkazů na předchozí seriál, které fungují více než skvěle a je to velmi dobrá nostalgie. Vlastně všechno kladné z BB je i tady, ať už je to chytrý a vypointovaný scénář, pomalejší, zato gradující tempo, nádherný vizuál, humor, hudba apod. První řada sice ještě nebyla úplně ono, ale i tak dokázala zaujmout. Další tři série šly o level výš a bylo to čím dál lepší a lepší. Vrcholem je pro mne ale pátá sezóna. Nechybí tady napětí, perfektní akční scény a přeměna podřadného právníka Jimmyho MiGila v zastánce zločinců je opravdu úžasná, dává smysl a čím dál více se přibližuje svému charakteru v původním seriálu. Finální šestá série celému seriálu nasadila korunu. Poslední epizoda je jedním velkým perfektně zpracovaným zakončením velké ságy. Určitě velké doporučení a pro fanoušky Breaking Bad jednoznačná povinnost.
    The Umbrella Academy
    The Umbrella Academy (2019)
    8
    70% - Tohle bylo hodně fajn překvápko. Na první pohled další tuctový seriál o lidech se superschopnostmi se ukázal jako hodně zajímavý a zábavný příběh skupiny sourozenců, kteří byli obdařeni výjimečným nadáním. A jejich schopnosti jsou dost zajímavé a v seriálu dobře využity. Ať už je to cestování časem nebo mluvení s mrtvými. V tomto seriálu se nejedná tolik o superhrdinskou akci, i když ta tady taky je, ale hlavně o protagonisty a vztahy mezi nimi, které jsou dobře rozvinuty. Na postavách to celé stojí. Všechny hrdiny jsem si hodně oblíbil skrze jejich povahu, schopnost, příběh apod. Jediným slabším článkem pro mne byla Ellen Page jako Vanya, která mi tam moc neseděla a nezlepšilo se to ani v druhé řadě. Tato postava není příliš zajímavá a víc mě zajímaly linky ostatních postav. Naopak nejlepší postavou je pro mě Five, kterého hraje Aidan Galagher. Objeví se zde několik zvratů, nápadité akce či vtipné scény. Vše je doprovázeno fantastickým soundtrackem a songy, které scény povznesou ještě výš. Pozadu nezůstávají ani záporáci, ti jsou správně vtipní a mají dobrý důvod ke svým činům. Více se mi líbila série první, která skončila velice otevřeně a ta druhá na to velmi dobře a překvapivě navázala. Nicméně tady máme ještě třetí řadu, která to aspoň pro mě celé úplně zabila. Ono to mělo stejně jako předchozí řady 10 hodinových epizod a nestane se tam pořádně vůbec nic, všechny postavy se tam najednou chovají jak banda idiotů (více než předtím) a zas to akorát skončí otevřeně a mě se to už ohrálo. Tímto dávám Umbrelle sbohem.
    Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
    Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013)
    9
    90% - Peaky Blinders je další seriálová pecka od Netlfixu, která je zasazena do první poloviny 20. století a sleduje Thomase Shelbyho a jeho rozvětvenou rodinu, kteří tvoří obávaný stejnojmenný gang. Jedná se o velkolepou výpravnou ságu s fantastickým obsazením včele s Cillianem Murphym, která sleduje působení zmíněného gangu po roce 1919. Všichni herci si svoje role neskutečně dávají a hlavně Murphy si seriál krade sám pro sebe. Stejně tak i všichni jejich nepřátelé, kteří se jim během seriálu staví do cesty, jsou úžasní a nejlepší z nich jsou pro mne Sam Neill, Tom Hardy a Adrian Brody. Řemeslně se jedná o špičkovou záležitost a je radost na to koukat. Prostředí, ve kterém se příběh odehrává je totiž nádherně vystavěn a je doprovázen bezvadnou hudbou. Zásadní problém s tímto seriálem jsem měl, co se týče jeho tempa a délky, což jistě nebudu sám. Jednotlivé řady mají sice "pouze" šest epizod, ale jejich stopáž se pohybuje kolem hodiny, což s jejich hooodně pomalým tempem je občas problém u toho vydržet. Každopádně, když přijde na řadu akce či zásadní konfrontace postav, stojí to za to a je to perfektně natočeno. Kromě tempa, stopáže a občasných hluchých míst si tak vlastně nemám na co stěžovat a jen můžu doporučit zkusit začít tento seriál sledovat. Finální šestá řada nepatří k těm nejsilnějším, ale konec, který není tak úplně koncem, tomu celému nasadil korunu a těším na navazující film.
    Ozark
    Ozark (2017)
    8
    80% - Ozark, to je místo, kam po průšvihu s mafiány Jason Bateman přestěhuje svou rodinu, aby zde mohl prát špinavé peníze mexického drogového kartelu. Marty Byrde je jistá variace na Waltera Whitea z legendárního Breaking Bad. Ozark je této legendě docela podobné, ale vydává se trochu jinou cestou. Příchod rodiny Byrdových úplně změní život obyvatel města a Bateman svou prací pro kartel překazí i bussinesy místních gangů. Herecký výkon všech herců včetně dětí je skvělý a zejména Bateman mě svou neobvyklou polohou hodně překvapil. To, jak jeho postava zachovává klid i v nejvypjatějších situacích a snaží se je rychle, a co nejlépe vyřešit tak, aby vyhověl všem, i když přednost má drogový kartel a bezpečí jeho rodiny, je fantastické. Vývoj všech postav je famózní a je úctyhodné, jak se jim s tolika problémy povedlo vypořádat a co a koho všechno museli pro věc obětovat, i když to i samotnou rodinu rozděluje. Hodně se mi líbila už první série, zejména po suprovém konci, ale pořád tam k dokonalosti něco chybělo. K perfektnímu seriálu přispěly hlavně další dvě série a je to čím dál lepší. Tvůrci zde představili skvěle charismatické postavy, perfektní temnou atmosféru, hafo nečekaných zvratů a emocionálních scén. Trochu to u mě pokazila poslední řada, která má o něco více epizod a přišlo mi, že se celý příběh hrozně moc až příliš točí pořád v kruhu a většina postav se právě v té poslední řadě chová strašně debilně a akorát kolem sebe zbytečně dělají další průšvihy. Úplný závěr je sice solidní a nějak to k tomu vlastně spělo, ale na předchozí dvě řady to nemělo.
    MINDHUNTER: Lovci myšlenek
    MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017)
    9
    90% - Tak tohle je pecka. Naprosto vybroušená kriminálka od skvělého tvůrce Davida Finchera, který tady zúročil své zkušenosti se skvosty jako Sedm nebo Zodiac a na Netlfixu je k vidění seriál s perfektní výstavbou příběhů agentů FBI na konci 70. let, kteří se snaží pomoci rozvoji kriminalistiky a ponořit se do psychologie vrahů a jejich zločinů. Obsazení seriálu je naprosto přesné, všichni jsou uvěřitelní a duo Holdena Forda a Billa Tenche, které hrají Jonathan Groff a Holt McCallany, je fenemenální. Zatímco si většinu času v první sérii kradl pro sebe Holden, v druhé sérii je to Bill. Oba kromě svých případů a vrahů řeší i vlastní problémy v životě, který jim stále hází klacky pod nohy a mají to opravdu těžké. Za zmínku stojí take výborná Anna Torv. Všichni psychopatčtí vrazi, kteří se během obou řad objeví, jsou skvěle a až mrazivě vyobrazení díky hereckým výkonům svých představitelů. Seriál kvůli dost temné atmosféře, pomalému tempu a dost brutálním příběhům není úplně pro každého, přesto musím tuto pecku od Netlfixu hodně doporučit a těším se na další sérii. Klobouk dolů.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+144

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+9