Profilový obrázek

Lukáš Jánský

45

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Středočeský, Praha-východ, Česká republika



    Pád domu Usherů
    Pád domu Usherů (2023)
    10
    10/10 je nejvyšší hodnocení. Zatím jsem ho nepoužil, ale tentokrát to přišlo. I to dle mého názoru zbytečné množství krve mi tam moc nevadilo. Prostě pustíte, už vás to nepustí. Atmosféra dokonalá, herecké výkony přesvědčivé, děj navzdory předvídatelnosti překvapí a vše dokreslují citáty, které nutí přemýšlet. Takže rozhodně doporučuji. Není to jen tuctový horor.
    Velma
    Velma (2023)
    9
    Tohle bych si asi nikdy nepustil, nebýt takového množství hejtů na sociálních sítích. To mě prostě přimělo si seriál pustit. Už jsem se těšil, jak dnešní produkce zprasila kultovku z minulého století a že uvidím úpadek společnosti na vlastní oči. No, spletl jsem se. Ono je to úžasné zrcadlo dnešní doby. Ukazuje současnou euroamerickou společnost v plné nahotě. Kam se hrabou Simpsonovi. Prostě smekám a dávám 9/10.
    Smrtelné stroje
    Smrtelné stroje (2018)
    5
    Tak předem chci napsat, že jsem velký fanoušek sci-fi a fantasy. Takže film o městech na kolech jsem musel vidět. Zkrátím to. Podruhé to už vidět nemusím. Jako vizuálně je to hezké, příběh slabší a hercům jsem ty role nějak nedokázal uvěřit. Co mě ale odrazuje je totální nelogičnost jak vytvořeného prostředí, tak (opět) fyzikálních zákonů. Shrnuto, "jéé, jezdící města". Nic víc.
    Žhářka
    Žhářka (2022)
    8
    Tohle se povedlo. Ani jsem nečekal, že současnou produkci ocením tolika body. Ale začněme od začátku. Film o malé holce, která má nadpřirozené schopnosti mě nutí k pousmání se nad originalitou. Navíc upoutávka působí lacině. Chci tím říct, že jsem si film pouštěl s velkými předsudky a důvodem pro "kliknutí" byla relativně krátká stopáž. Ale teď k filmu. Byl to šok. Ano, efekty laciné a úvod do děje hodně krkolomný (našroubovaný). Ale když se to rozjelo, člověka to vtáhlo do děje. Žádné klišé. Žádná politická korektnost. Žádné přehnané signály a černobílý svět. Prostě surová realita, které však musíte odpustit trochu nelogičnosti a nízký rozpočet.
    X
    X (2022)
    8
    Čekal jsem horor, do kterého propašují trochu lechtivých scén, o které je v současné produkci nouze. Spletl jsem se. Hororové prvky tam jsou, ale nejsou prvoplánové krvavé. Ani nevím, jaké slovo by je vystihlo, prostě jsou povedené a musíte to vidět sami. I celkový děj má spád a práce kamery je úžasná a atmosféra konce minulého století přesvědčivá. Jen tam nečekejte tu erotiku.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci